logomamaninjashop

Алекс Вукадинов: "Поставям си цели, за да продължа да се развивам."

Алекс Вукадинов е ученик от 11 клас на СМГ. Владее английски и японски език. Занимава се с програмиране и хардуер от 1 година, а в свободното си време обича да играе волейбол с приятели. Заедно с приятели от училищния клуб по предприемачество, Алекс създава PartyMe - изцяло безплатна платформа, целяща да направи организирането на детски рождени дни много по-лесно, бързо и удобно. Само за 4 месеца в платформата са включени повече от 30 парти места. Наскоро оригиналната идея PartyMe спечели ІІ място на националното състезание за ученически стартъп проекти "Teenovator". Как се става предприемач на 17 – разберете от разговора ни с Алекс:

Математика, японски, английски, програмиране, предприемачество, спорт - какво още не знаем за теб и как намираш време за всичко?

Успявам да намеря време за тези неща, защото съм мотивиран. Независимо колко е трудно, има ли човек силно желание, винаги има и начин. Възприемам нещата, с които се занимавам, като предизвикателства и възможности, но определено не в натоварващ смисъл.

Сред създателите си на платформа за организиране на детски рождени дни - откъде се роди идеята и как се реализира? 

Идеята за PartyMe дойде от затрудненията на доста мои връстници да измислят как и къде да празнуват рождените си дни. Естествено, трябваше да започнем отнякъде и решихме това да бъде от най-малките. Впоследствие искаме да се разширим, за да можем да достигнем до всички. Разработваме я от началото на 2019 и за толкова кратко време имаме добър напредък. Засега сме вкарали 35 места и имаме уговорени срещи с още в близкото бъдеще. Останалите в екипа са мои съученици. Всички сме членове на клуба по предприемачество от "Тийноватор". Имаме ментори и партньори, които ни съдействаха много в процеса на създаването.

60176840 2408332849244258 4713365181567074304 n

Какви бяха твоите рождени дни?

Аз определено съм късметлия, защото всичките ми рождени партита бяха готини и изпълнени с хубави спомени. Най-радостен бях, когато нашите ме изненадаха с първия ми лаптоп.

Имаш по-малък брат, който също така упорито те следва по пътя към успехите. Какво парти би му организирал, ако зависи само от теб? 

Той е много запален по футбола, така че определено ще е нещо по темата. Кристиано Роналдо е негов идол и било много вдъхновяващо, ако го срещне по някакъв начин. :)

Какви други проекти планирате със съучениците ти?

В момента сме много вдъхновени да работим по PartyMe и там влагаме много голяма част от усилията си. Не сме размишлявали върху други идеи засега.

Най-голямата ти мечта? 

Аз съм практичен човек. Нямам някакви конкретни мечти, а по-скоро си поставям цели, за да мога да продължа да се развивам.

Интервюто взе Зарина Василева


Препоръчваме ви още:

Софи, която мечтае да снима късометражен филм

Божидар, който ще сбъдне мечтите си

Марина - фурията, която няма граници

 

Последно променена в Сряда, 15 Май 2019 15:37
Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам