logomamaninjashop

37 "вредни" съвети за татковци

Само не правете това у дома!

Писателят Григорий Остер е известен с поредицата си книги с вредни съвети. Според автора на тези съвети, децата, които са чели книжките му навремето, вече са родители и се нуждаят от "вредни съвети" за това как да отглеждат своето поколение.

1. Когато отговаряте на въпросите на своите деца, не забравяйте, че всичко което кажете, може да бъде използвано срещу вас.

2. Вместо приказки, четете конско. Така детето ще заспи много по-бързо.

3. Ако сте твърдо убедени, че на детето му е рано да знае отговора на това, за което ви пита, отговаряйте така, че да не разбере нищо.

4. Никога не се замисляйте, преди да отговорите. Ако не знаете какво да кажете, шляпнете любопитния наследник зад врата.

5. Ако детето ви зададе въпрос, чийто отговор не знаете, не признавайте некомпетентността си. Говорете за това, което ви е известно, и постепенно преминете към темата на въпроса. Дотогава на детето вече ще му е омръзнало да ви слуша и ще ви остави на мира.

6. Ако сте сигурни, че детето знае отговора на въпроса, който ви е задало, кажете му го. Предложете му само да отговори и го похвалете за правилния отговор.

Откритията, които правиш, когато станеш баща

tate2

7. Ако след вашия отговор детето пребледнее и започне да заеква, кажете, че сте се пошегували.

8. Ако по време на разходка в гората детето не ви е задало нито един въпрос, най-вероятно сте го изгубили.

9. Пратете детето при майка му, нека тя отговаря на канонадата от въпроси.

10. Ако по някакъв начин сте успели да предпазите детето си от Едипов комплекс, не бързайте да се отпускате. Съществува и комплексът Павлик Морозов ( момчето, което предало баща си).

11. Докато подготвяте детето за трудностите на живота, все пак внимавайте да не му откъснете ушите.

12. Ако телефонът на детето е извън обхват, това все още не означава, че нямате никаква връзка. Идете в стаята му и го повикайте за вечеря.

13. Ако не можете да откъснете детето от компютъра, изпратете му имейл.

14. Ако детето ви поиска втора пастичка, купете му цяла торта. Нека му е за урок.

15. Ако учителката на детето ви го обвинява в нещо, не бързайте да вземате нейната страна. Не забравяйте, че за ученика учителят е това, което е за вас жена ви. Детето е принудено часове наред да мълчи и да слуша какво му говори, да отговаря на най-трудните въпроси и всеки ден да обяснява защо не е дошло навреме… за часа.

16. Не бива да наказвате по един и същ начин детето за едни и същи бели. Когато за пети път се изплези на гостите, накажете го не в ъгъла, а в средата на стаята.

17. Ако сте скрили кибрита така, че и вие не можете да го намерите, попитайте децата, те с радост ще ви го донесат.

18. Ако детето ви е било обидено, не започвайте веднага да го утешавате. Когато забрави обидата, припомнете му я, а щом отново се разплаче, го прегърнете и утешете.

25 ценни съвета на един "женски" татко

tate3

19. Не искайте от детето невъзможното. Първо вие опитайте да изядете тази каша.

20. Никога не се карайте на детето си в присъствието на гости. Изчакайте да си тръгнат. А ако се бавят, прошепнете на ухото на хлапето какво мислите да направите след това.

21. Когато изпращате детето на лагер, бъдете готови да се върне по-рано, защото е било освободено предсрочно за добро поведение.

22. Всяко дете трябва да има свое кътче, където да бъде… наказвано, ако се наложи.

23. Ключовете за лампите в дома трябва да са разположени ниско, за да е удобно на детето на светва и гаси, когато влезете в тоалетната или банята.

24. Запомнете – отлагането на разговора за сексуалните отношения с порасналата ви дъщеря, няма да я предпази от нежелана бременност.

25. Обяснете на детето си, че е длъжно да се научи да се държи прилично и скромно, за да не могат да разгадаят истинските му намерения.

26. Предупредете го, че човек, който нарушава правилата за уличното движение, преди да излезе трябва да прегърне родителите си и да се сбогува с домашните любимци, защото най-вероятно ги вижда за последен път.

27. Глезете детето си колкото можете повече и то ще порасне мекушаво, нерешително и снизходително към себе си.

28. Ако ви се роди момиче – успокойте го. Кажете му, че това не е най-страшното. Можеше да бъде и по-зле – да се роди момче.

29. Уважавайте детския труд. Понякога на детето му са нужни часове, за да постигне хаоса, който заварвате на прибиране от работа.

30. Помнете, че в отношението на тийнейджърите с родителите им от любовта до омразата има не една крачка, а буквално един малък процеп. Не слагайте пръста си в него.

31. Ако вашият тийн е едновременно нагъл и неуверен, безжалостен и добродушен, алчен и безкористен, доверчив и хитър, безумен и гениален – значи имате съвсем нормално дете.

Бащи и синове

tate5

32. Ако детето иска да го обичате такова, каквото е, нека първо да се измие.

33. Ако детето преднамерено се опитва да ви изкара от кожата ви – не излизайте. Барикадирайте се и потърсете подкрепление. Може да извикате жена си.

34. Не се опитвайте със сила да извоювате уважението на детето си. Насила уважение не можеш да получиш. Нека се страхува от вас. Това е достатъчно, за да ви каже някога едно „благодаря“ за щастливото си детство.

35. Никога не казвайте на дъщеря си, че не можете да я гледате. Кажете й, че е красавица, но боята, супата или кетчупът на носа леко развалят ефекта от голямата й красота.

36. Помнете, че детето е безгрешно, защото не е яло райска ябълка и не може да различи добро от зло.

37. Ако присъствате на раждането на собственото си дете, следете да се спазват правата му. Когато ви позволят да го вземете на ръце, поговорете с него за секса. Ако имате късмет, ще успеете да му обяснете основните положения, преди само да почне усвоява тази област на човешките отношения самостоятелно или от приятели. И да не ви разбере – не е страшно. Половината от бащинските ви задължения са изпълнени.


Препоръчваме ви още:

Сурова нежност - размисли на младия татко

Защо никой не ме предупреди?

15 признака, че мъжът е станал баща

 

Последно променена в Четвъртък, 19 Април 2018 10:10

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам