КЗП: За антифриза е нужна е официална жалба до нас

Владимир Йончев 03 февруари 2012 в 14:21 3138 0

антифриз Petrol концентрат 1l
антифриз Petrol концентрат 1l

OFFRoad Radio потърси становище от Комисията за защита на потребителите за антифризите, които замръзват преди указаната температура. След като водещият Румен Янев звъня многократно на горещия телефон за сигнали към КЗП и линията бе заета, най-накрая успя да се свърже с дежурен оператор.

Водещият на „Гласът на форума“ попита възможно ли е съдействие от страна на Комисията за защита на потребителите по случая на Иван Горчев, който потърси съдействие от OFFNews. Антифризът причини редица поражения на автомобила, като:

- избила водна помпа от фибъра и гарнитурата към блока

- избил термостат от гарнитурите

- избило между главата и блока от дясната страна на мотора над гориво-нагнетателна помпа

- избили меки връзки на няколко места.

След като изслуша проблема, представен от водещия Румен Янев, операторът попита защо е включен в ефир, без предварителна уговорка. Малко по-късно заяви, че потърпевшият трябва да пусне жалба към Комисията за защита на потребителите и към Държавната агенция за метрология и технически надзор.

„Нека потърпевшият се обади утре, щом имате и доказателства, че антифризът е менте. Аз съм оператор и само записвам сигнали. Имаме експерти, с които можете да се свържете утре след 9 часа", каза още той.

Звуковия файл може да се чуе тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови