Пламен, който се запали пред общината във Варна

OFFNews 23 февруари 2013 в 18:16 18684 12

Този текст бе публикуван в сайта "Биволъ". Препечатваме го без промени.

 

Час преди Борисов - Буда да обяви оставката си едно момче пламна пред общината във Варна. Пламен Горанов, алпинист и фотограф, протестира срещу кмета Кирил Йорданов, марионетка на ТИМ, и сега е в болница с несъвместими с живота изгаряния. Но е жив. И трябва кръв, за да живее.

Властта веднага усети, че Пламен и подпали нещо под задника. Продажните будоугодни медии се опитаха да го изкарат неуравновесен, луд, от МВР им подхвърлиха, че бил наркоман. Класическа схема. Българинът се съмнява, не вярва в саможертвата. Недай си Боже да повярва, че има такива хора не само на хартиените портрети на Левски и Ботев.

Мрежата обаче не търпи цензура. "С жена ми сме потресени, защото сега, когато видяхме снимките го познахме. Дори в по време на шествието известно време вървяхме до него и си говорихме. Момчето носеше плакати срещу ТИМ и кмета. Беше много отчаян и каза: В къщи пускаме тока за 2 часа и после гасим за 2 , нямаме пари за храна. Речта е силно казано. Просто в края на митинга, преди шествието излезе и заяви по микрофона : "Трябва да изметем ТИМ и Киро, до кога ще ги търпим, Хайде всички заедно: Долу ТИМ! Нещо такова беше... пише във Facebook свидетел от протеста.

Друг добавя: Пламен е един от нас. Той винаги е бил с чувство за хумор, интересен и готин, усмихнат и дързък. Никой не знае кое го е накарало да посегне към клечката. Но знам, че винаги е искал чист град и природа. Иска Морската градина и всяко дествено кътче, иска свобода.

Ето от това се страхува властта. От един български тибетски монах, от един Ян Палах или Мохамед Буазизи, с местната особеност да се жертва от безизходица пред мафията. Защото ТИМ значи мафия. ТИМ значи произвол и безнаказаност. ТИМ значи монопол над насилието. ТИМ - съдружниците на Буда в престъпните му дела. ТИМ, на които държавата хариза любимата на Пламен Морска градина вчера пратиха мутрите си да респектират и подменят варненския протест. И на тях им пари под задника.

Организирана агитка от мутри на ТИМ превзе вчера събранието на протестиращите в пленарната зала на Община Варна. Те разкъсахаха плакатите срещу босовете им.

Безизходицата на Пламен е от мълчанието на овцете, които 23 години търпят да ги стрижат мутри. Бил психо ли? Престъпни глупости писани от престъпни кретени. Експертизата е установила, че той не е имал алкохол и дрога в кръвта си по време на самозапалването. Няма данни и да е бил психично болен с регистрация в здравно заведение - казаха още от прокуратурата.

Днес животът на Пламен е особено важен. Най-важното нещо в разпадащата ни се от безверие и цинизъм държава, което може да я възроди. В болницата трябва да бъде поставена охрана срещу мутрите на тимаджиите и срещу мутрите на властта. Цялата престъпна власт в оставка трябва да се моли Пламен да не умре, защото е ясно кой ще понесе отговорността.

Пламен Горанов - какво име, събра всичките ви сметки към мафията накуп и им драсна клечката. Така че да се види по цял свят. Разбрахте ли го? Пламен ви каза, че свободата не е абстракция. Свободата означава ето тези да бъдат "изметени" от неговия и от вашия град, от неговата и от вашата държава.

Видео от кратката реч на Пламен Горанов на протеста във Варна, ден преди да се самозапали.

 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!