Стефка с гневно писмо срещу отнемането на рекорда (видео)

Ивайло Йолчев Последна промяна на 04 януари 2017 в 13:44 4025 1

Снимка снимка: atletikabg.com

Стефка Костадинова пуска до часове отворено писмо срещу идеята да бъдат заличени всички рекорди в леката атлетика, научи OFFNews. Предложението дойде от Джани Мерло, президентът на Международната асоциация на спортната преса (AIPS). Асоциацията е изпратила открито писмо до ръководителя на Международната федерация по лека атлетика (IAAF) Себастиан Коу.

Най-великата в скока на височина за всички времена е меко казано гневна от идеята. Шефът на МОК е на почивка в чужбина, но ще излезе с позиция. Припомняме, че гениалният световен рекорд на Стефка Костадинова в скока на височина - 209 см. от 1987 година, все още е актуален.

Иначе Мерло аргументира идеята си с употребата на допинг. "Преди малко повече от месец бе открит портал за информиране за приемане на допинг. Това е последна стъпка в борбата с допинга, тя не е лесна, но е необходима.

Ако борбата е стигнала дотам, аз мисля, че настана момента да се закрие книгата за световни рекорди в леката атлетика и да открие нова. Сега виждаме, че много олимпийски шампиони са лишени от медалите си заради допинг. Мисля, че ще бъде чудесно да се започне нова ера в леката атлетика, която да даде надежда на следващите поколения", допълни Мерло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови