Ивет след успешния старт в Доха: Имаше много напрежение

OFFNews 30 септември 2019 в 18:59 3211 0

Топатлетката ни Ивет Лалова стартира успешно участието си на световното първенство в Доха, Катар. Българската спринтьорка спечели квалификационната си серия на 200 метра и ще бяга на полуфинал.

Ивет бяга много тактически, като разпредели силите си така, че да успее да изпревари своите конкурентки в заключителните метри на дистанцията на стадион "Халифа" и записа време от 22,79 секунди.

Втора с 22.80 секунди остана Джоди Уилямс (Великобритания), а трета се нареди Муджинга Камбунджи (Швейцария) с 22.81 секунди.

"Имаше много напрежение при мен и Симоне. Сега започва истинската битка. Хем ми се иска да кажа, че ще е по-лесно, но ще е далеч по-трудно", каза Ивет. Тя коментира и условия в Доха, където всички са недоволни от високите температури и влажност на въздуха.

"Идвайки тук, мислех, че съм видяла вече достатъчно. Но това, което срещнах тук като климатични условия е... При първата ми тренировка навън се почувствах доста зле. Затова загрявах в зала. Беше важно да победя, защото двете спринтьорки, които нон-стоп бяха до мен, не са случайни. Победителката влиза като лидерка в един от полуфиналите, за мен това беше важно", завърши Лалова.

Битката за влизане на финала на 200 метра е във вторник, 1 октомври, вечерта от 21.35 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови