Зеленски с видеопослание на наградите Грами: Нашите музиканти носят бронежилетки

Афроамериканецът Джон Батист спечели приза за най-добър албум, дуото "Силк Соник" грабна грамофончето за песен на годината

OFFNews 04 април 2022 в 09:27 2332 1

Снимка БТА/АП

"Нашите музиканти носят бронежилетки, вместо смокинги. Те пеят на ранените в болници, дори на тези, които не могат да ги чуят", заяви украинският президент Володимир Зеленски при връчването на музикалните награди "Грами" в предварително записано послание, излъчено на видеостената в залата в Лас Вегас, предаде Асошиайтед прес.

"Запълнете мълчанието с вашата музика. Запълнете го сега, за да разкажете нашата история. Кажете истината за войната във вашите социални мрежи, по телевизията, подкрепете ни както можете, но не стойте безмълвни. И след това ще настане мир в нашите градове", каза украинският лидер.

Кои са големите победители

Джон Батист - музикант от афроамерикански произход, изявяващ се в различни жанрове, спечели водещия приз за албум на годината на церемонията за наградите "Грами", предаде Ройтерс.

Батист, който е бендлидер в късното шоу на Стивън Колбер, получи общо пет отличия, в това число топ наградата за джаз албума си "We Are", вдъхновен от движението "Животът на чернокожите има значение".

Джон Батист, снимка: БТА/АП

Останалите призове на Джон Батист, който водеше по номинации с 11 на брой, са за най-добро музикално видео за "Freedom" - ярък трибют за Ню Орлиънс, и награда за композицията и аранжимента на песните за анимацията "За душата" на "Пиксар".

Дуото "Силк соник" в състав Бруно Марс и Андерсън Паак спечели другите две водещи награди "Грами" - за песен и запис на годината за хита си "Leave the Door Open", вдъхновен от 70-те години на миналия век.

Дуото "Силк соник", снимка: БТА/АП

Деветнадесетгодишната тийн сензация Оливия Родриго, прочула се със сърцераздирателната балада "Drivers License" от дебютния й албум "Sour", спечели четвъртата водеща награда за най-добър нов изпълнител. Към нея певицата прибави още две отличия.

Оливия Родриго, снимка: БТА/АП

Церемонията за наградите "Грами" - водещите отличия в света на музиката, трябваше да се проведе през януари, но беше отложена заради увеличаването на случаите на зараза с Ковид-19. Шоуто освен това беше преместено от Лос Анджелис в Лас Вегас. Звездите преминаха по червения килим, а хиляди зрители препълниха залата, за разлика от миналата година, когато събитието беше на открито пред малобройна публика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

1

123

04.04 2022 в 10:46

Oпорните точки на безхаберниците:
1."А Белград през 1999."
2."Война има на много места в света,защо ви интересува толкова Украйна."

Oтговарям ви:
1.1.НАТО не е бомбардирал цивилни цели в Белград, а телекомуникации и военни.
1.2.НАТО беше там да спре етническо прочистване, организирано от сърби над албанци.

2.1.Най близо е, и е неоправдана агресия.
2.2.Това че си против войната в Украйна не означава, че подкрепяш другие войни.