Започва градският KvARTal Festival

OFFNews Последна промяна на 18 септември 2020 в 10:50 3195 1

Днес започва петото издание на KvARTal Festival. Традиционно фестивалът, реализиран от инициативата за арт квартал в София "КвАРТал", ще се проведе между булевардите "Дондуков", "Мария Луиза", "Сливница и "Васил Левски" на територията на стария еврейски квартал.

Между 18 и 20 септември жителите и гостите на София ще открият непознати пространства, тайни кътчета в града, ще се насладят на концерти, работилници, изложби, пърформанс, суинг танци, турове около историята на киното и потайностите в Дом на киното, Sofia Graffiti Tour, тактилна разходка, куклен театър и др.

"Ще се спуснем в петък да открием фестивала със самостоятелната изложба от съвременни скулптори "СФИНКС" на Мартиан Табаков в галерия "Гешов", в началото на улица "Сердика". Срещу галерията заедно с намиращата се там Софийска градска библиотека, филиал Сердика, ще се изгубим в света на книгите, защото "да се чете е модерно", ще четем поезия с актьори и поети под патронажа на Иван Димитров, Георги Гаврилов и Наталия Иванова с музикален съпровод Кирил Коев и Свилен Ноев от "Остава", а вечерта на същата улица, но номер 28 от 20:00 ч. в бар French 75 ще открием фестивала с диско селекцията от Discobeton.

А като се спускате в КвАРТала през портата - ул. "Малко Търново" пред бар After Five & Dinner ще ви посрещнат същите хубави празнични ритми с друга специална диско селекция. В събота отново в бар French 75 ще представим книгата за изолация на ВиЖ София с над 20 художници, илюстратори и поети, а като продължение от 19:00 ч. в Com.bar ще продължим с пънк концерт от КАКЕ? На същото място в следващия ден пък ще слушаме култовите и любими ъндърграунд уейвъри Виолетов генерал" споделят организаторите от фондация "Дома Арт".

Пълна програма на събитията по време на фестивала можете да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови