Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Започна Седмицата на испанското и ибероамериканското кино в България

Вероника Шербанова 12 юни 2013 в 11:58 3546 0

"Тялото" на режисьора Ориол Пауло

20-ото издание на Седмицата на испанското и ибероамериканското кино в България започва тази вечер с прожекция на трилъра „Тялото“ на испанския режисьор Ориол Пауло от 19 часа.

Фестивалът беше официално открит във вторник от холивудската звезда Антонио Бандерас, който пристигна в България за фестивала.

Седмицата на испанското и ибероамериканското кино ще продължи в четвъртък с прожекция на филма от 1967 г. „Спомени от едно време“ на кубинския режисьор Томас Гутиерес Алеа от 18 часа. В 20 часа пък започва венецуелската драма „Къща с изглед към морето“.

На 14 юни ще бъдат прожектирани филмите „Голяма драма е животът ти“ на режисьора Николас Лопес - от 18 часа, и „Скритото лице“ на режисьора Андреас Баис – от 20 часа.

В събота ще бъдат прожектирани пет филма - в 12 часа детският анимационен филм „Снежинко, бялото горилче“, от 14 ч. испанският „Злото никога не спи“. От 16 часа ще бъде прожектиран филмът „Светът е наш“, а след това еквадорският филм „Рибарят“ - от 18 часа, и аржентинският „Разминаване“ - от 20 часа.

В последния ден на фестивала ще бъдат прожектирани „Хаванастейшън“ на режисьора Ян Падрон (от 12 часа), „Момчето, което лъже“ (от 14 часа), аржентинския „Абалай, безстрашният“ (от 16 часа) и „Три дена у дома“ на режисьора Мар Кол.

Фестивалът ще бъде закрит с филма на Карлос Саура „Мама стана на 100“ от 1979 г. В главната женска роля е бившата съпруга на режисьора Джералдин Чаолин. Прожекцията ще започне в 20 часа, а Саура ще бъде специален гост и ще закрие официално Седмицата на испанското и ибероамериканското кино в България.

Номинираният за „Оскар“ режисьор ще бъде удостоен с титлата доктор хонорис кауза на НАТФИС „Кръстьо Сарафов“ на 14 юни.

Прожекциите на всички филми от фестивала са безплатни и ще се проведат в кино „Люмиер“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews