За първи път у нас: Фестивал на камерната класическа музика

ОFFNews 03 август 2018 в 13:43 2015 0

Снимка pixabay

Първи фестивал за камерна класическа музика "Неотъпкана пътека" ще се проведе от днес до 6 август в село Ковачевица и град Гоце Делчев.

"Фестивалът събира класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера от България и чужбина. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, целта ни е да представим вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепната природа, древна история и традиции на Западните Родопи", каза за БТА Лора Чекоратова, организатор на проявата.

Във фестивала участват известни български музиканти, които живеят и работят в чужбина, най-вече в САЩ.

"Очакваме много гости от Европа и САЩ, от София и други кътчета на страната. Работим по тригодишен план, така че със сигурност ще има още две издания и се надяваме в бъдеще да включим и образователни концерти и фестивалът да продължи поне една седмица", допълни Лора Чекоратова.

Сред участниците във фестивала тази година са Георги Вълчев - цигулка, Никола Таков - цигулка, Мариана Карпатова - мецо сопран, Вангел Тангъров - кларинет, Екатерина Тангърова - пиано, Лора Чекоратова - пиано, Веселин Тодоров - виола, Христо Танев - виолончело.

Първите три вечери концертите ще се състоят в залата на читалище "Светлина" в село Ковачевица, а на 6 август е предвиден гала-концерт в Дома на културата в град Гоце Делчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови