Време е за рок: Миндя 2012

14 август 2012 в 19:26 2825 0

Миндя Рок фест ще събере 12 български рок групи.
Миндя Рок фест ще събере 12 български рок групи.

Само 10 дни ни делят от един от най-забележителните рок фестивали у нас - Миндя Рок фест.

Участие в него ще вземат 12 български групи. Фестивалът във великотърновското село Миндя на 24, 25 и 26 август ще приветства Васко Кръпката, Диана Експрес, Монолит, Силует и още няколко големи имена на българската музика. 

Събитието е организирано от Фондация "Миндя рок фест", в която членува основният деец в полза на фестивала и автор на OFFNews.bg Евгений Дайнов. Той ще излезе и като част от рок група "Магистри", в която е китарист, композитор и текстописец.

Първото издание на Миндя Рок фест е през 2009 г. по идея и с финансиране от семейство английски заселници. 

В миналогодишното издание са свирили 10 банди пред 6000 човека. Тази година пък са проявили интерес групи от Холандия, Англия и Русия, но организаторите са им отказали, защото все още не могат да осигурят необходимата логистика.

Община Велико Търново е отделила 4000 лв. за провеждане на фестивала. Със сумата ще бъдат покрити разходите по озвучаването, изграждане на сцената и осветлението. Хонорари, при това символични, ще бъдат заплатени само на големите групи. Цялото издание на феста ще бъде издадено на диск, който ще бъде раздаден на групите, взели участие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!