Включете се в състезанието „Байк и Рън за Чепън“ (програма)

OFFNews Последна промяна на 23 април 2015 в 19:20 2196 0

Ежегодното състезание „Байк и Рън за Чепън“ ще се проведе на 25 април 2015 г., като традиционно откриващо събитие от програмата на форума за устойчив туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи „Зелени дни“ (21-24 май 2015 г.).

За втори път форматът на състезанието, наред с маршрут за планинско колоездене, ще включва и част бягане, като тази година е въведена и нова дисциплина - Маратон 42 кв. при бегачите.

Посрещнало над 290 колоездачи и бегачи през 2014 г., тази година се очаква за състезателната програма да се регистрират близо 400 души в двете ѝ направления. Ограничения в степента на професионална подготвеност на състезателите няма. Единственото необходимо условие за включване на юноши е представяне на предварително попълнена декларация от родител.

Таксата за участие в двете състезания е 15 лв. при предварителна регистрация и 20 лв. в деня. Стартовият пункт и мястото на срещата е пред сградата на Община Драгоман в 8:30 часа. Началният час на бягането е в 9:30 часа, а на вело състезанието – в 10:30 часа.

Пълна информация за категориите и записване за байк и бягане може да намерите тук и тук.

За най-малките посетители на Байк за Чепън Adventura ще проведе работилница, в която ще ги запознае с техники на каране и безопасност в планината. Ще бъде изнесена кратка теоретична и практична част.

Специално предвиден за целта вагон на БДЖ по линията София-Драгоман ще превози напълно безплатно участниците и инвентара им до мястото на събитието. Състезателите, които искат да се възползват от тази възможност, трябва да заявят желанието си на мейл ip@stenata.com до 12:00 часа на 22 април, като отбележат трите си имена и телефонен номер.

„Байк и Рън за Чепън“ предлага и програма за запознаване със забележителностите на красивата Чепън планина и Драгоманското блато, извън състезанието. СПД Балкани ще организират турове с гид сред живописния пейзаж на региона за всички природолюбители при предварителна заявка в Център за опазване на влажните зони „Драгоманско блато“.

Центърът предлага и възможност за наблюдение на птици, постоянна експозиция на биоразнообразието край Драгоманското блато, презентации и лекции за значението на влажните зони у нас и опазването на речните екосистеми.

И тази година мобилната работилница Fix&Ride ще бъдат част от състезанието. Състезателите ще могат да разчитат на нея за отстраняване на технически проблеми в няколко точки - на старта и в средната част на трасето, на кръстопът, където участниците минават няколко пъти.

Участниците в колоездачните трасета без собствен велосипед могат да наемат велосипеди RAM HT 1, осигурени от Compass Bikes. Цената на велосипед с предварително заплащане е 20.00 лв., а на място 25.00 лв. За резервации и повече информация - info@compass-bikes.com или 0876 242 845.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !