Вижте кой ще гледа предпремиерно най-новия бг филм 'Възвишение' с играта на ОFFNews

ОFFNews 30 октомври 2017 в 15:15 6720 2

Малко повече от седмица остава до премиерата на най-новия български филм "Възвишение". 

Дни преди нея от екипа на филма организират специална предпремиера на 2 ноември от 19 ч. в кино "Арена", The Mall. Двама от нашите читатели спечелиха двойни покани за събитието - това са потребителите Pavel Apostolov и Ioana Ivanova

Те отговориха правилно на въпроса от играта ни: 

Операторът на "Възвишение" е снимал редица от най-нашумелите български продукции като "Под прикритие" и "Връзки", както и чуждестранни филми като "The Grudge" (2009). Кой е той:

А) Александър Алексиев
Б) Антон Бакарски
В) Георги Николов

Верният отговор е Б) Антон Бакарски. 

Печелившите ще получайт имейл на адреса, с който са регистрерани на сайта ни, с подробности как да получат наградата си. 

Историята на "Възвишение" лъкатуши между исторически факти и художествена измислица. Тя разказва за събитията около Димитър Общи и обира на Арабаконак през 1872 г.

Сподвижниците на Димитър Общи Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев) получават задачата да предадат писмо на Васил Левски, но това се оказва едно доста голямо приключение, изпълнено с предателства и интриги.

Филмът си е поставил за цел да покаже периода преди Освобождението през погледа на революционерите. Образът им е свален от пиадестала, на който ги е поставила историята. Показан е трудният път в разбирането на другия, предателството, ежедневните престъпления в името на оцеляването - все неща, за които не си даваме сметка, четейки страниците на историческите учебници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

2

Камен Петров

01.11 2017 в 20:42

Предпримиерата се състои в момента в град Котел бе оффбрейн тъпанари...

7447

1

MeduimShark

30.10 2017 в 20:48

Айде нема нужда некви постсоц културтрегери да ни преразказват историята. Па и в душевността щели да вникнат. В коя душевност? В тяхната просмукана с евтина водка?