Весела Бабинова и Владимир Зомбори са двойка и на сцената

OFFNews 10 януари 2024 в 08:30 4612 0

Весела Бабинова и Владимир Зомбори са двойка и на сцената

Снимка Артвент

Весела Бабинова и Владимир Зомбори са двойка и на сцената

Премиерата на пиесата от Саломе Льолуш "Заклеваш ли се в децата", в която играят Весела Бабинова и Владимир Зомбори ще бъде в две поредни вечери - на 6 и 7 февруари в кино "Люмиер" в София. В пиесата играят още Лидия Василева и Даниел Кукушев. Режисьор е Крис Шарков, сценограф е Ванина Цандева. Преводът е на изтъкнатата преводачка от френски език Снежина Здравкова.

Тя е психолог, той е юрист. Те са двойка колкото влюбена, толкова и суеверна. Една вечер се заклеват, че ще си бъдат верни десет години, в името на децата си. Времето минава и краят на този "срок на вярност" наближава. А с него идват моментът за истината и отговорът на въпроса какво точно означава да кажеш "заклевам се".

Докато се подготвят да преминат този крайъгълен камък и демонстрират чиста съвест, морал и благоприличие, съмнението и на двамата започва да прозира все повече. Пречупвайки морала по своя си начин, двойката влиза в една спирала от лъжи, от която излизането е почти невъзможно.

"Каква е отговорността на изречената дума? Какъв е смисълът на клетвата в наши дни? Все по-често подценявана от нас, свикнали на всепозволеността, всеки да може да казва, обещава и да се врича във всичко. Изречената дума обаче притежава неподозирана сила", казва режисьорът Крис Шарков.

Новата пиеса на Саломе Льолуш "Заклеваш ли се в децата?" ни занимава със ситуации, които са толкова неразрешими, колкото и истински. Защото са част от реалността на романтичните отношения днес. Неслучаен е и изборът на актьорите за главните роли - Весела Бабинова и Владимир Зомбори, които са двойка и извън сцената.

След успеха на "Това не го казвай!" с Теодора Духовникова и Захари Бахаров това е втората пиеса на френската авторка Саломе Льолуш, която излиза на българската театрална сцена. Комедията вълнува със своята актуалност и с пикантното си чувство за хумор. Текстът е жив, изненадващ, интелигентен, а актьорите се надпреварват в един безкраен двубой на малки тайни и големи лъжи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки