Ексклузивно ГЕРБ издигна Антон Хекимян за кмет на София (снимки)

'Възвишение' стана най-гледаният филм от 10 г. насам

Филмът на Виктор Божинов бе гледан от 100 000 зрители у нас

ОFFNews 30 ноември 2017 в 15:58 20290 1

В света на киното има една основна мерна единица, която определя съдбата на всеки филм в дългосрочен план. Без значение какво е мнението на филмовата критика, нагласата на медиите или пък дори рекламната му кампания. Дали един филм ще остави следа в историята - това определят зрителите и тяхната активност.

Вече трета седмица “Възвишение” води зрители към родните киносалони. От премиерата му на 10 ноември до този момент филмът на режисьора Виктор Божинов е гледан от над 100 000 зрители по официални статистики. Тези резултати определят „Възвишение“ като най-гледаното българско заглавие от 2010 година насам.

Изключителните резултати на филма, който продължава да трупа зрители в цялата страна, го поставиха в топ 15 на най-гледаните филми за последните 18 месеца, в компанията на „Междузвездни войни“, „Карибски пирати“ и „Бързи и яростни“. А големите американски продукции, които излязоха на екран през този месец, като „Ориент Експрес“ на Кенет Брана и „Лигата на Справедливостта“ сериозно изостават от родното „Възвишение“.

Всички тези постижения и настроението, с което е посрещан филмът, правят желанието на режисьора Виктор Божинов и продуцента Иван Дойков да покажат „Възвишение“ на българите и по света. Вече е стартирала и активната подготовка за турне в Европа, САЩ и Канада, което се очаква да започне в края на януари.

„Възвишение“ е по кината в цяла България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови