Възвишение се завръща по кината за 3 март

Кината в цяла България ще покажат ексклузивно филма на Виктор Божинов, избран за културно събитие на годината за 2017 г.

ОFFNews Последна промяна на 27 февруари 2018 в 17:30 2535 0

Филмът „Възвишение“ по романа на Милен Русков, който оглави Топ 10 на събитията в културата през 2017 г., ще се завърне по родните екрани с ексклузивни прожекции от 2 до 4 март (включително).

Най-гледаната родна кинопродукция за последните 10 години се задържа близо 4 месеца на екран, радвайки се на постоянен зрителски интерес. Сега историята за двамата полу-разбойници, полу-революционери Гичо и Асенчо отново може да бъде видяна в киносалоните по случай 3 март.

Ето и списък с всички кина в страна, които ще имат прожекции на "Възвишение":

Сине Гранд - София
Кино Палас - Велико Търново
Синемеджик - Търговище
Синелукс - Видин
Метропол - Враца
Лъки - Пловдив
Роял - Кърджали
Синема Сити – София, Бургас, Пловдив, Русе
Одеон - София
Дом на киното - София
Г8 - София
Евросинема - София
ФКЦ Варна
Латона - Силистра, Казанлък, Шумен, Горна Оряховица

Игралният филм „Възвишение“ е режисиран от Виктор Божинов, снимал най–знаковите епизоди на хитовата поредица „Под прикритие“ и редица други телевизионни проекти. Операторската работа е поверена на талантливия Антон Бакарски, а музиката към филма е дело на композитора Петър Дундаков. Продуцент е Иван Дойков, в чието портфолио също влиза сериалът „Под прикритие“, както и най–гледаният български игрален филм „Мисия Лондон“.

Проектът се реализира и с финансовото съдействие на ИА „Национален филмов център“, програма Евроимаж и е подкрепен от Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и Комисията по култура и медии към 43-то Народно събрание.

Филмовият проект „Възвишение“ се базира на едноименния роман на Милен Русков, който се нарежда в челните места на класациите за най-търсени книги у нас от своето излизане през 2011 г. досега. Романът получава редица отличия, а през 2014 година печели наградата за литература на Европейския съюз (European Union Prize for Literature). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови