Въпреки рестрикциите срещу Русия Международният балетен конкурс в Москва се състоя

OFFNews 14 юни 2022 в 19:31 2159 0

Балет в Болшой театър

Снимка Getty images

Въпреки че пътуването до Русия е трудно в резултат на наложените санкции и отмяната на полети заради войната в Украйна, конкурсът привлече танцьори от Азия, Южна Америка, Източна и Западна Европа.

Международният московски балетен конкурс в Болшой театър се състоя въпреки рестрикциите срещу Русия и излъчи своите лауреати, съобщава Асошиейтед прес.

В град, където глобалното напрежение тежи, талантите на балета от цял свят извисиха изкуството и грацията на танца.

Събитието, което приключи в събота, се провежда на всеки четири години. Въпреки че пътуването до Русия е трудно в резултат на наложените санкции и отмяната на полети заради войната в Украйна, конкурсът привлече танцьори от Азия, Южна Америка, Източна и Западна Европа.

В категорията солист за танцьори до 27 години не беше присъдена първа награда. Малика Йелчибаева от Казахстан и Анастасия Смирнова от Русия заеха второ място. Трети се класира южнокорейският балетист Ким Юджин.

Руските солисти Дмитрий Смилевски, Дмитрий Вискубенко и Максим Изместев заеха челните места в категорията солисти в старша възраст.

Конкурсът е създаден през 1969 г. Световното влияние на руската балетна школа, авторитетът на основателите на конкурса и магията на една от основните световни сцени превръщат събитието в един от най-престижните балетни форуми в света. Съревнованието за балетисти и хореографи се провежда на всеки четири години. Успешното представяне разкрива изключителни възможности за младите талантливи изпълнители, а титлата победител отваря вратите на водещите световни сцени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!