Украинската общност с концерт в София Тех Парк

OFFNews 25 юли 2022 в 14:37 2054 0

концерт
Събитието ще е утре от 19 часа в София Тех Парк, пред сградата "Джон Атанасов".

Фондация "Помощ за Украйна" и "Украински кошер", ученици и учители, възрастни и деца, организират концерта "Украински слънчоглед". Събитието ще е утре от 19 часа в София Тех Парк, пред сградата "Джон Атанасов".

В момента в "Украински кошер" в София, в Бургас, в Пловдив, Стара Загора, Поморие и онлайн се обучават повече от 500 украинци - възрастни и деца. С всеки ден нараства броят на вдъхновените от обучението. Виждаме, че единият от пътищата за културен обмен между българи и украинци е този.

Нашето мероприятие има за цел да покаже какво са постигнали нашите ученици, които полагат максимални усилия да се адаптират в новите условия, съобщават организаторите.

В тези трудни за Украйна времена, София Тех Парк стана наш надежден партньор и приятел. Във времена на загуби и изпитания украинците намериха тук помощ от сърце, внимание, щедра поддръжка. Скъпи наши приятели и партньори, ние сме безкрайно благодарни, заявяват от украинската общност у нас.

Фондацията "Помощ за Украйна" е общество на украинци и българи, вдъхновени от благотворителността. Мисията ѝ е да помага на принудените да се преселят украинци да се адаптират и интегрират в България, да създадат благоприятни условия за живот на новото място, с вяра в собствените сили и общото бъдеще.

Фондацията се опитва да създаде успешна украинска диаспора в България, основана на високи морални ценности, благородна цели и творческо вдъхновение, да оказва психологическа поддръжка на пострадалите от войната украинци в адаптацията и търсенето на възможности за интеграция на новото място, както и създаване на благоприятни условия за желаещите да започнат свой бизнес. 

Освен това друга задача на "Помощ за Украйна" е подкрепата за украинците, които търсят работа. Установяване на контакти между работодателите и работниците, юридическа помощ, информационна база. Фондацията работи и за разширяване и разпространяване на знания за украинските култура и традиции. Обмен на знания за културата на украинци и българи.

Учебно-интеграционният център "Украински кошер" е един от ключовите проекти на фондация "Помощ за Украйна". Това е уникален формат за подкрепа в личностната адаптация и социалната интеграция на принудително преселилите се украинци в обществото на страната, в която се намират.

 "Украинския кошер" организира курсове за изучаване на български език за деца в различни възрастови групи - от 4 до 15-годишни като помощ за по-лека на адаптация в българските градини и училища. Има и обучение за възрастни. Също така организира групи за творческо развитие за деца и възрастни. Помощ за формирането на плодотворна среда, чрез която временно преселилите се украинци дават своя принос в обществото на страната, в която живеят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови