Трите най-харесвани коледни филми на всички времена (видео)

OFFNews 23 декември 2017 в 09:38 13356 1

Снимка Pixabay

Коледа е времето, в което прекарваме повече време със семейството и близките си и следователно гледаме повече телевизия. А кои са 3-те най-харесвани коледни филми на всички времена според класациите на Esquire, Thrillist, Ranker, Timeout, Nerve?

1. It's a Wonderful Life ("Животът е прекрасен")

Филмът е заснет през 1946 година от режисьора Франк Капра. Сценарият е адаптация по разказа „Най-големият подарък“ на писателя Филип Ван Дорън Щерн. 

It's a Wonderful Life разказва историята на Джордж Бейли, изигран от актьора Джеймс Стюърт, който е нещастен бизнесмен, обмислящ самоубийство в навечерието на Коледа. В този момент му се явява неговият ангел-хранител и му показва как би изглеждал животът, ако Бейли не съществува.

Филмът е сред един от най-обичаните в САЩ и е обявен за най-харесвания коледен филм на всички времена.

2. Miracle on 34th Street ("Чудо на 34-та улица")

Филмът е заснет през 1947 година. Той е определен като трагикомичен, а режисьорът му е Джордж Сийтън.

Лентата разказва историята на малката Сюзан, чиято майка ѝ е разкрила истината за Дядо Коледа и е отнела най-голямата магия от детството ѝ. Момиченцето е убедено, че щом добрият старец не съществува, тя няма да получи най-важните подаръци от списъка си, но тогава среща един по-специален Дядо Коледа. Той е възрастен мъж, нает да играе добрия старец в един търговски център, но смята, че наистина е Дядо Коледа. Подаря на Сюзан най-хубавия възможен подарък, а именно нещо, в което да вярва.

3. A Christmas Story ("Коледна история")

Филмът е заснет през 1983 година от режисьора Боб Кларк. Създаден е по книгата на Джийн Шепърд "In God We Trust: All Others Pay Cash". 

A Christmas Story разказва за 9-годишния Ралфи. Единственият подарък, който иска за празника той, е пушка с гумени топчета. Въпреки голямото му желание всички, включително майка му, учителката му и дори Дядо Коледа от един търговски център, му казват, че ще си извади окото с играчката. Когато идва сутринта на Коледа, Ралфи получава куп прекрасни подаръци, но така и не намира пушката, докато баща му не му я подарява. Момчето излиза щастливо навън и започва да стреля по уличните знаци. Едно от топчетата го удря в окото, но уцелва очилата му и за голям късмет Ралфи остава жив и здрав. Цялата история около пушката се развива на фона на много бой със снежни топки, смешни сцени със семейството на Ралфи и още куп бели, които ще ви накарат да се забавлявате от сърце.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12019

1

the cowboy

24.12 2017 в 00:28

1. Joyeux Noël - по действителен случай от Първата Световна война (https://www.youtube.com/watch?v=HkKkAg4Ew-s)
2. Christmas Carol (1999) - по романа на Дикенс (https://www.youtube.com/watch?v=5lkHQPVS-YQ)
3. Битката преди Коледа - с Терънс Хил и Бъд Спенсер (https://www.youtube.com/watch?v=paPCoQUvC6g)

Весело посрещане на Рождество Христово! :)
 
X

Подкастът на OFFNews