„Три бири Ново време“ или на гости на радиотеатъра в БНР

Владимир Йончев 11 февруари 2013 в 15:24 1926 0

Снимка: Даниела Манолова
Снимка: Даниела Манолова

Радиопиесата "Три бири Ново време” ще бъде представен днес пред публика от 17 ч. във Второ студио на Българското национално радио (БНР).Автор на комедията е Георги Василски, режисьор - Борис Панкин, а редактор е Майя Динева.

След слушането на новата продукция на Радиотеатъра публиката ще има възможност за среща с творческия екип: автора Георги Василски, режисьора Борис Панкин, както и с актьорите Мариан Бачев, Михаил Петров, Сава Пиперов, Христо Чешмеджиев, Николай Антонов, Юлиан Балахуров и Майя Динева, звукорежисьорите Александър Спасов, Константин Райдовски и Димитър Василев.

От Редакция "Радиотеатър" на програма "Христо Ботев" на БНР представят пиесата така:  „Три бири Ново време” не е реклама на нов вид бира. Нито пък е име на нова кръчма, макар героите в комедията да биха искали това. Това е заглавието на комедия, нещо изключително рядко в репертоара на Радиотеатъра от много време насам. И изобщо в афиша на театъра. И изобщо през последните години.

Добрата комедия предполага авторът й да успее да се извиси над реалностите на битието. Авторът Георги Василски не само го е направил, не само е погледнал на живота като на една вселенска шега, но и е обикнал своите герои, описал ги е със симпатия и чувство за хумор. Такива ще бъдат те и за нашите слушатели. И смешни, и тъжни, и нови, и безкрайно близки."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!