Театър "Българска армия" зарадва с книги малките пациенти на ВМА

ОFFNews 15 юни 2017 в 14:33 4551 0

Театър "Българска армия" дари над 100 тома детски книги за малките пациенти на клиника „Ушни, носни и гърлени болести” към Военно медицинска академия.

Книгите бяха събрани в рамките на кампанията "Дари книга, ела на театър", която се проведе края на месец май и събра общо над 3 570 тома.

Детски книжки получиха също Отделението по детска кардиология на Национална кардиологична болница, а следващата седмица предстои останалите да бъдат отнесени в читалището и детската градина на село Ковачевци.

"Кампанията е чудесна, защото ни помага да се борим със „страшния“ образ на лекаря и медицинската сестра в очите на подрастващите", коментира ВРИД началника на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

„Подобни кампаниии трябва да бъдат популяризирани, защото това не са обикновени пациенти. Това не е просто акт на лечение, ние, поставяйки им кохлеарни импланти, връщаме тези деца отново в социалния живот”. Това коментира от своя страна и професор Венцислав Цветков, началник на Клиника „Ушни, носни и гърлени болести”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови