Цяла седмица базар на книгата пред НДК

OFFNews 20 май 2021 в 09:49 2372 0

Пролетен базар на книгата ще се проведе на открито пред Националния дворец на културата за втора поредна година от 31 май до 6 юни. 

Ще бъдат представени 120 от водещите български книгоиздатели и търговци с техните специални предложения за всички възрасти.

Пролетният базар на книгата ще се проведе под мотото „9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация”. Всички посетитители ще имат възможност да подпишат петицията, с която издатели и книжари призовават обществото да подкрепи запазването на по-ниска ставка на ДДС върху книгите като постоянна мярка.

Жълтата шатра на Литературния кът, неизменна част от книжните изложения на открито, ще зарадва посетителите с разнообразна културна програма със събития за всички вкусове – премиери и представяния на книги; срещи с автограф; разговори с писатели, преводачи, издатели; събития за деца. Културната програма на Пролетния базар на книгата е с вход свободен. 

Работно време на изложението е от 10 до 20 часа, а на 6 юни - до 19 часа. 

Пролетният базар на книгата ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Пролетен базар на книгата се организира от Асоциация „Българска книга“ и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура”. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови