Тържествено честване на 24 май в Австрия

ОFFNews 21 май 2014 в 20:32 3053 0

Учениците от българо-австрийското училище „Св.св. Кирил и Методий” във Виена ще се включат в честванията на 24 май.

Снимка bgglas.com

Учениците от българо-австрийското училище „Св.св. Кирил и Методий” във Виена

Българите в Австрия по традиция ще отпразнуват Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, съобщават от "БГ-Глас".

На 24 май от 10:00 до 18:00 часа сънародниците ни ще имат възможност да поднесат цветя пред паметника на създателите на българската азбука, който се намира в двора на българския културен институт „Дом Витгенщайн” (Wien 3, Parkgasse 18) във Виена.

От 11:00 часа ще започне празникът на учениците от българо-австрийското училище „Св.св. Кирил и Методий” – Виена. Той ще протече в  две части. Първата включва програмата „Нашите корени са там, нашият живот е тук”, а втората част ще представи театралната постановка „Когато куклите не спят” по пиесата на Леда Милева.  Режисьор е актрисата Лина Гладийска-Георгиева. Хореограф – Галя Милева.

Празникът ще се състои в театралната зала на БКИ „Дом Витгенщайн”, а входът е свободен.

Тържествата ще продължат в 19:00 часа отново в театралната зала на БКИ с приветствие на посланика на Република България в Република Австрия към нашите сънародници и дейци на културата, науката и образованието, живеещи в Австрия.

След това ще бъдат връчени наградите на Министерството на културата на Република България за принос в развитието на българо-австрийските културни връзки и лично участие в популяризирането на българската култура в Австрия.

Вечерта ще продължи с празничен оперен концерт с участие на певците Бойко Цветанов, Божидар Николов, Крум Гълъбов, Петър Найденов, Стефан Владимиров и др.

Входът е свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови