Танцова феерия за дните на Виена в София (галерия)

OFFNews 05 февруари 2017 в 14:46 4532 0

Снимка Сергей Антонов

Танцова феерия под звуците на емблематичния виенски валс „На хубавия син Дунав“ очарова посетителите на столичния мол „Сердика център“ в неделя, 5 февруари. Флашмобът с тридесет и двама балетисти от Националната опера и балет и десет музиканти от Софийската филхармония предизвести Дните на Виена в София, които ще продължат от 8 до 14 февруари.

Флашмобът бе посветен на 150-годишнината от изпълнението на сцена на произведението на Йохан Щраус-син, което се е състояло в началото на февруари 1867 г. във Виена. „На хубавия син Дунав“ е възприеман в известна степен за неофициален химн на Австрия и традиционно се изпълнява на бис по време на Новогодишния концерт на Виенската филхармония в зала „Музикферайн“, Виена, излъчван всяка година на живо по БНТ на 1 януари.

Прекрасната музика от концерта ще пренесе във Виена пътниците в романтичния ретро трамвай, който ще потегли на 8 февруари и ще се движи до 14 февруари всеки ден по 2 часа в центъра на София. По време на пътуването те ще се запознаят и с интересни факти за Виена и нейните световно известни забележителности.

Виена ще изпрати своята любов към София под формата на най-голямото сърце, пълно със сладки изкушения на производителя „Манер“ и ще донесе незабравими преживявания на жителите и гостите на столицата, които посетят „Сердика център“ от 12 до 14 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови