Светослав Трайков стана член на Съвета на директорите на НДК

OFFNews 12 октомври 2022 в 12:45 8321 0

Светослав Трайков

Снимка фейсбук

Светослав Трайков

Едно от лицата, станали известни от протестите от лятото на 2020 година - Светослав Трайков, влиза в Съвета на директорите на Националния дворец на културата. 

Това се вижда от сайта на НДК, където са вписани всички членове, а самият Трайков също потвърди новината пред OFFNews.

През октомври 2021 г. длъжността "директор" бе поета от Пени Раева, а в Съвета на директорите влязоха още Росица Велкова от Министерството на финансите и Елена Карапаунова от Министерството на икономиката.

На 23 юни 2022 г. бившият министър на културата Атанас Атанасов назначи в Съвета Екатерина Димитрова Доцева и Веселина Петрова Паскова-Мънъри. Още тогава членовете на съвета са със статут на временно управляващи до провеждане на конкурс.

Трайков влиза в съвета от държавната квота, уточни той пред OFFNews. В него вече не е Веселина Петрова Паскова-Мънъри. Трайков допълни, че е там временно, до провеждането на конкурс за нов състав. 

Светослав Трайков придоби медийна слава през лятото на 2020 година, когато се сближи с Отровното трио и Мая Манолова. Той беше кандидат за депутат от "Изправи се! Мутри вън!" на изборите през пролетта, но не влезе в парламента. По време на протестите нашумя с акцията в метрото, когато заедно с Еленко Божков и Минчо Спасов спряха влака на станцията на СУ "Климент Охридски". 

През пролетта отцепилият се от Отровното трио проф. Велислав Минеков беше назначен за служебен министър на културата и назначи Трайков за съветник.

Опитите на Трайков да влезе в политиката са дълголетни.

Кариерата му тръгва от Варна, където е член на ГЕРБ до 2013 г. Бил е член на съвета на директорите в Двореца на културата и спорта, но е уволнен. Напуска и партията. След това е сред активистите в партията на Николай Бареков. Бил е активист и на партията БАСТА и сред кандидатите за общински съветници на "независимия" кандидат за кмет на Варна Данаил Папазов през 2015 г. Папазов беше министър на транспорта в правителството на Пламен Орешарски. След това Папазов "приватизира" ТЕЦ Варна и го продаде на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

Има дигитални следи, които свързват Трайков със сайта за фалшиви новини informiran.net, както и с акаунти в Туитър, които бълваха дезинформация първоначално за ковид, а сега са на проруска вълна. 

Според официалната му биография Светослав Трайков е магистър по бизнес администрация и мениджмънт (MBA) от ВСУ „Черноризец Храбър“ (2014 г.) и бакалавър по английска филология от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски (2013 г.). Бил е началник на отдел „Проучване и развитие в „Информационно обслужване“ (2013-2015). Председател на Борда на директорите на „Дворец на културата и спорта – Варна“ (2011-2012). Началник на отдел „Международни отношения и протокол“ в Областна администрация - Варна (2009-2012). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови