Студио за народни танци Dance Art ще покаже уменията си на Националния фолклорен фестивал "Нашенско хоро"

ОFFNews 19 октомври 2017 в 14:59 5635 0

Десетки танцови клубове са в трескава подготовка за предстоящия Национален фолклорен фестивал "Нашенско хоро" в град Самоков.

За една от школите това събитие ще е по-специално. Преди по-малко от година "Dance Art" отвори групи в квартал "Младост" и само за няколко месеца част от възпитаниците на клуба ще имат възможността да демонстрират уменията си пред публиката в Самоков.

"До момента са записани около 100 човека, от които участие в конкурса ще вземат към 50. За първи път ще изкараме толкова много хора на сцената, но смятам, че ще се справят. Досега винаги съм залагал на качеството, не на количеството, защото обикновено не пращам толкова много хора на сцената. Тази година обаче ще се опитаме да направим и двете. Една от причините за промяната е приятната изненада, която дойде от групите в Младост. Многото желаещи да покажат на какво са способни ме принуди този път да увелича броя на участниците ", сподели главният художествен ръководител на "Dance Art" Марио Анастасов.

Конкурсът в Самоков "Нашенско хоро" се провежда за четвърти пореден път. В него ще могат да вземат участие всички школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци и хора.

Фестивалът има за цел да поддържа, обедини и поощри всички хора, които се занимават, подпомагат и допринасят за запазването и разпространението на българският танцов фолклор.

Събитието ще се проведе в спортна зала "Арена Самоков" , а специални гости тази година ще са ансамбъл "Тракия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови