Строят павилиони около Античния театър в Пловдив

ОFFNews 05 август 2015 в 20:05 5195 5

Снимка Wikimedia.

Античният театър в Пловдив.

Тонове бетон предстои да бъдат излети около Античния театър в Пловдив от утре, 6 август, според Нова телевизия.

Това се налага заради общинския план около културната ценност да бъдат сложени павилиони за сувенири, информационен център, билетна каса и т.н.

Сградите, които ще се издигнат на входа на Античния театър, са част от втория етап от реконструкцията му, която се прави с пари по Програма „Красива България” на стойност 260 хиляди лева.

"Следващото нещо, което ще се случи, е облагородяване, смяна на настилката и поставянето на няколко павилиона за сувенири, информационни материали и продажба на дребни неща”, обясни Димитър Кацарски, заместник-кмет по строителството на Община Пловдив.

Хората обаче са недоволни и се притесняват, че за да се изпълни планът на общината, ще бъдат изсечени дърветата около театъра и ще ги заменят с бетон. Според тях новите сгради около културната ценност ще я загрозят, а и ще я закрият заедно с известната къща с кулата на хълма до него. Точно пред нея ще се издигне информационен център, който ще се строи в чашката на Античния театър.

Общинарите обаче увериха, че дървета няма да се секат и обещаха всичко да е наред.

Припомняме ви, че през последните седмици имаше няколко скандала около Античния театър и начина му на ползване от частни лица и чалга концерти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови