Стотици меломани посетиха първия SOFIA VINYL FEST

OFFNews Последна промяна на 06 октомври 2018 в 19:49 2891 0

Повече от 15 търговци от цялата страна изложиха своите стари и нови грамофонни плочи на първия SOFIA VINYL FEST, който се проведе днес на терасата на галерия Сердика на Женски пазар.

Само до обяд стотици меломани от всякакви възрасти посетиха базара на винили и си тръгнаха с поне една нова плоча. Първото издание на феста събра както истински колекционери така и любители на стария аналогов звук.

Инициативата е на общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и столичния клуб Терминал 1.

„Амбицията ни е този фест да стане традиционен и на територията на Женски пазар да продължим да организираме подобни събития, които да превръщат това място освен в пазар на хранителни продукти и в културно и социално средище. Днес заедно с партньорите ни от Терминал 1 успяхме да съберем на едно място търговци от Плевен, Велико Търново, Пловдив, Варна, София че даже и от Сърбия. А фактът, че дойдоха толкова много хора означава, че грамофонните плочи имат своята сериозна фенска маса и в България“, каза Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД.

Приятната музика по време на търговския маратон се осигурява от 4-ма от най-страстните почитатели на стария аналогов звук – пловдивският DJ и колекционер Skill, варненският DJ Mad Bear, и софийските селектори Lazy Face и Rood.

Дойде и един от най-страстните колекционери на грамофонни плочи Богдан Томов, който показа своята най-любима плоча на Michael Franks, Passion Fruits и разбира се си купи още ценни винили за своята огромна колекция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови