Стефан Китанов с награда на Europa Cinemas за топ мениджър

22 ноември 2012 в 21:38 2963 1

Стефан Китанов. Снимка: БГНЕС
Стефан Китанов. Снимка: БГНЕС

Стефан Китанов получи наградата на Europa Cinemas за най-добър мениджър на 2012 г.

„Тази награда се връчва на г-н Китанов като признание за успешната му работа като мениджър на Дома на киното – годишно броят на зрителите в този киносалон, член на мрежата на Europa Cinemas, се е удвоил в сравнение с 2004 година. Наградата е и признание за създаването и развитието на Международния филмов фестивал София Филм Фест, който се усъвършенства през годините, както и за важния принос към развитие на разпространението и промоцията на европейско кино в България чрез разпространителската дейност, създаването на София Филм Фест на брега и София Филм Фест на път“, обяви президентът на Europa Cinemas Йън Кристи и генералният директор Клод-Ерик Поару.

Наградата се връчва на 17-та Конференция на Europa Cinemas в Париж - церемонията е на 23 ноември в кино „Арлекин” (Париж).

Китанов е участвал в продуцирането на повече от 12 филма, най-успешният от които - „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” с режисьор Стефан Командарев, беше включен сред 9-те номинации за Най-добър чуждоезичен Оскар и беше разпространен в над 100 държави по света.

Започнала работа през 1992 година с финансиране от програма MEDIA и от CNC – Франция, Europa Cinemas е първата мрежа от киносалони, фокусирала дейността си върху разпространението на европейски филми.

Киносалони от мрежата на Europa Cinemas има в повече от половината европейски градове с население над 150 000 зрители.

В Europa Cinemas членуват 68 държави, 629 града, 1 111 киносалона и 2 943 екрана.

2012-а е годината, в която е отличен приноса на Стефан Китанов чрез всички активности на София Филм Фест, Арт Фест и Дома на киното за разпространение и промотиране на европейското кино в България.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!