Status Quo започват световното си турне с премиера на документален филм

Борислава Славова 03 октомври 2012 в 15:21 1923 0

Status quo Снимка: http://en.wikipedia.org
Status quo Снимка: http://en.wikipedia.org

Кинопремиерата на първия по рода си документален филм, посветен на дългия творчески път на легендарните рокаджии Status Quo, ще се състои на 22 октомври в лондонския Лейчестър Скуеър, съобщи София Мюзик Ентърпрайсис.

На големия екран филмът ще излезе в 3D формат, а продажбата му на DVD и Blu-Ray ще стартира на 29 октомври на Острова.

Филмът "Hello Quo!" е посветен на забележителната история на британските музиканти – Франсис Роси, Рик Парфит, Алън Ланкастър и Джон Коглан, известни сред феновете като „шеметната четворка“.

Филмовата лента включва интригуващи интервюта и ексклузивни архивни кадри от многобройните турнета на групата. В нея участие вземат не само членовете на рок бандата, но и едни от най-големите имена на рок музиката, сред които Брайън Мей от Куин, Тин Лизи, Бъзкокс, Слейд, Сър Клиф Ричард и Мич Юр.

Режисьор на продукцията е номинираният за наградата "Еми" Алан Джи Паркър (Монти Пайтън: Почти истината, Кой уби Нанси).

На премиерата на документалния филм Парфит, Роси и Паркър ще участват в специална среща с публиката и журналистите.

Успоредно с тези ангажименти музикантите от Status Quo се готвят и за предстоящото си голямо световно турне, което започва на 17 октомври с концерт в Букурещ. Ден по-късно (на 18 октомври) легендарните британци ще стъпят и на българска сцена. За първи път в зала 1 на НДК, като част от престижния фестивал Мюзик Джем 2012, рокаджиите ще изпълнят хитове и парчета от музикалната си карирера.

За групата ще бъдат аранжирани 3 гримьорни обзаведени с мека мебел, килими и големи огледала. Вечерята ще съдържа поне три блюда с ястия от пилешко и риба, а виното ще бъде добре изстудено Sancerre, Chablis или Sauvignon Blanc.

Билети за концерта на Status Quo все още могат да бъдат закупени на цени от 50 до 120 лв. в касите на TicketPro в цялата страна и онлайн на www.ticketpro.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!