Quantcast

Spirit of Burgas се завръща

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2014 в 15:11 19300 8

Популярният български музикален фестивал Spirit of Burgas ще се завърне през лятото на 2015-та година, пише "Фокус". 

Решението бе взето от общинските съветници на на Бургас на редовно заседание.

Следващото издание на феста обаче няма да се финансира от общината, като тя само ше предостави терен под наем на фирмата-организатор на събитието.

Теренът е около 5000 кв. м. в Морската градина и ще бъде отдаден под наем за срок от 10 дни. Първоначалната тръжна цена ще бъде 415 лева.

През 2014-та година Spirit-a не се състоя, като причината за това бяха финансови проблеми от страна на организаторите и общината.

Миналата година пред OFFNews Димитър Маджаров, директор на Общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти" обеща, че през 2015-та година събитието ще бъде тридневно, както и силни водещи банди.

Дали това ще бъде така, ще разберем съвсем скоро.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.11 2014 в 20:02

Полковник, наборе, извинявай - пропуснал съм те в бързината. Верно с доста от СТОЙНОСТНИТЕ БЪЛГАРИ сме били съученици в 7/8, с някои дори и приятели, а с няколко фимейли - и чат-пат гаджета.

Честно казано, много ми се издигна в очите с Moorhuhn - събрал съм всички варианти, излезли досега, и ги разцъквам с голямо удоволствие. Обаче май-най-добър все пак си остава първия оригинален Moorhuhn, с рекламата на Джони Пешака.

По едно време дори бях изровил отнякъде редактор за графичните файлове, с който можеш да стреляш не по патки, а примерно по обонговци и тиквочи. Само сменяш изображенията на патките с някой друг енъми. Значи ако реши да ни събере някога Йончев опозицията на ДРУГАРСКА СРЕЩА, имаш една бира GUINNESS от мене.

26.11 2014 в 03:07

@Блкански. Professòre,както разбирам, май с всички изброени се познаваш, да не сте учили заедно в "7/8" (седмо или осмо училище) навремето? :)))


Прочее, както ти прочетох поста и се сетих за един стар "разцък" Moorhuhn, (известен и като Crazy Chicken - да не се бърка с олигофренското angry birds!)голям кеф, голяма краста! http://www.moorhuhn.com/, http://en.wikipedia.org/wiki/Moorhuhn

25.11 2014 в 17:30

ОфНюз, пропускате да отбележите, че общината тепърва ще избира организатор на фестивала, за което следва да се има предвид:

- Декември големите спонсори вече приключват с бюджетите си за следващата година. Избирането на промотор тепърва, ще донесе непредвидени трудности.
- Пазара в региона е свит, а хонорарите на артистите продължават да се вдигат. В крайна сметка, някои неща са просто математика. От година на година да се договаря такова събитие е невъзможно, уравнението не излиза. Без дългосрочен ангажимент от страна на общината за гарантирани права за организаране (в случай без финансиране - срок от поне 10 години) ще е много, много трудно.
- Пет 5000 кв.м. са 5 декара или 50 метра по 100 метра. Колкото е терена на футболно игрище...

Ако някой се пробва и успее - ще трябва да пише учебници!
Впрочем, надявам се да има такива хора, но ми се струва, че са в полето на фантазията...

25.11 2014 в 16:56

?? кое не ти е ясно, да ти обясня?

25.11 2014 в 16:47

LAR, това, че си начинаещ идиот какво общо има?

25.11 2014 в 16:02

Професор Балкански, това че сте отегчен, какво общо има?

25.11 2014 в 15:59

Тука в ОФФчия сайт обаче Spirit от Варна е един от най-добрите коментатори. Такива вече останахме малцинство и се броим на пръстите на едната ръка.

Радев, Поля и Великов изчезнаха някъде, Стефан пише вече все по-рядко; то и опозицията зе нещо да се губи - ей го Мечок го няма, Шит Лорд забягна да служи на Молоха във Влашко, Хан Курбрат рядко коментира, и т.н.

Един Балкански остана на поста като Гюро Михайлов пред пълчищата подивели шорошомолци, ма не се знае докога. Уффф, фана ме скуката ще си пусна да разцъкам леко Zombie Shooter...

25.11 2014 в 15:55

От така поднесената информация се подразбира, че ще има търг за наемане на терена със стартова цена 415 лв за 5 декара - тоест по ок десет стотинки на квадрат. Това означава, че ще има кандидати за организатори и който им предложи най-висока оферта за наем ще бъде организатор.

Не става ясно обаче коя фирма точно са "избрали" да организира СоБ, че гореспоменатия директор да твърди, че фестивала ще бъде 3 дневен и ще има силни водещи банди.
Пак има някаква далавера явно или просто всеки може да си наеме за три дена срещу 450 лв определеното пространство и да си организира купон под формата на фестивал.