Спектакълът 'Caged' премиерно на софийска сцена през ноември

OFFNews Последна промяна на 08 октомври 2020 в 11:54 3862 0

Снимка Стефан Н. Щерев

На 21 и 22 ноември за първи път в Театър Азарян ще можете да гледате спектакъла CAGED – първата международна копродукция в областта на съвременния танц, създаденa изцяло в Пловдив. CAGED е проект на GAYA DANCE COMPANY, копродуциран от Фондация „ЕДНО за Култура и Изкуства“, а в него участват артисти от България, Южна Корея и Франция.
CAGED e мултидисциплинарна международна колаборация, в която се сливат съвременен танц, музика и куклен театър.

Хореограф на спектакъла е Пансън Ким (Корея), а в проекта взимат участие българските артисти Павел Терзийски (музикално изпълнение), Стефан Димитров и Полина Христова (кукловоди), Никола Тороманов (сценография), Мариета Голомехова (кукли и маски) и Емилиян Гацов (звуков дизайн). В спектакъла ще видите танцьорите от Корея - Бонг Су Ким, Йонгджун Шин и Джийон Янг, а светлинният дизайн е в ръцете на Каролин Вандам от Франция и Виктор Георгиев.

Сливайки съвременен танц, музика и куклен театър в едно цяло, CAGED отвежда публиката в света на страховете, които царуват над съзнанието и ума. Заклещени в страх, забравяме, че това е състояние на духа, което може да бъде победено. Как? Като оставим страховете да преминат през нас, вместо да ги затваряме вътре в себе си. Като отворим съзнанието си и си позволим да бъдем истински щастливи.

Спектакълът ни запознава с историите на трима персонажи, затворени в клетките на собствените си страхове, които ще оживеят на сцената под формата на танцуващи реални и нереални същества. Докато героите отделят огромно количество психологическа енергия, борейки се с „демоните“ си, те ще се материализират в една нова действителност.

Билети могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК или онлайн на tickets.ndk.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови