Сопот чества 171 години от рождението на Вазов

OFFNews 07 юни 2021 в 14:46 2006 0

Снимка facebooк/Община Сопот

По случай 171 години от рождението на Иван Вазов в Сопот ще се проведат ежегодните "Вазови празници", под патронажа на президента Румен Радев, съобщава общината. 

Честванията ще бъдат от 2 до 9 юли. 

Тяхната кулминация е на 9 юли, когато е роден Патриарха на българската литература и ще бъде връчена Националната Вазова награда за литература.

А ето и каква програма са подготвили за финал на празненствата община Сопот, Народно читалище „Иван Вазов – 1871“ и Къща музей „Иван Вазов“, организатори на събитията:

09:30 часа, Къща музей „Иван Вазов“ – „Аз съм българче“, детско утро, организирано от Център за работа с деца

11:30 часа, Къща музей „Иван Вазов“ – Церемония по награждаване на лауреатите от VII Национален конкурс „Вазовата България“ и среща с носителя на Детската Вазова награда

17:00 часа, Къща музей „Иван Вазов“ – Среща с носителя на Националната литературна награда „Иван Вазов“ за 2021 г.

18:00 часа, църква „Св. св. Петър и Павел“ – Молебен по случай 171-годишнина от рождението на Иван Вазов

19:00 часа, Народно читалище „Иван Вазов – 1871“ – „Сюрприз“, театрална постановка по разкази на Чудомир, гостува Младежки театър „Николай Бинев“, София

20:30 часа, площад „Иван Вазов“ – Тържествено честване на 171 години от рождението на Иван Вазов. Приветствие от Президента на Република България г-н Румен Радев. Приветствие от кмета на община Сопот г-н Деян Дойнов. Награждаване на носителя на Националната литературна награда „Иван Вазов“ и носителя на Детската Вазова награда. Ритуал по поднасяне на венци и цветя.

21:00 часа, площад „Иван Вазов“ – Празничен концерт

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови