''Soft Things''- пърфоманс на Ива Свещарова и Розе Беерман с премиера в ДНК

OFFNews 17 февруари 2020 в 12:26 2083 0

„Винаги пази думите си меки и сладки, в случай че ти се наложи да ги изядеш”. Това е едно от посланията, което носи новото представление „Soft Things”, реализирано и изпълнено от Ива Свещарова и немската изпълнителка и хореограф Розе Беерман.

Представлението грациозно ще Ви преведе през процеса на трансформация на две тела към постигане на свръх-мекота. В ДНК-пространство за съвременен танц и пърфоманс проектът ще бъде представен за пръв път на 27 февруари от 19:00 ч. и ще се играе отново на следващия ден - 28 февруари от 19:00 ч.

В „Soft Things” две тела пътуват през всевъзможни форми на съществуването, за да изучат откъде идва разбирането за привидното припокриване между женствеността и мекотата. Мекотата винаги се мисли едновременно като качество със силно символично значение, но и като основна характеристика на тялото и телесното – независимо дали то е човешко или не. На асоциативно ниво мекотата се обвързва както с пластичност, ранимост и деликатност, така и с гъвкавост и подчиняемост, поради което тя често се приема за изцяло женско качество. Заради това в представлението „Soft Things” две тела преминават през суров процес, който ги превръща в меки нещица.

Драматургията е дело на Фрауке Хавеман, а сценографията и костюмите – на Ане Хорни. За музиката се грижи Емилиан Гацов – Елби, а за осветлението и звука – съответно Роза Вернеке и Иван Барч.

Проектът „Soft Things” е продукция на Културна фондация А25, в партньорство с ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, Национален дворец на културата, TATWERK | Performative Forschung, Aula im Milchhof e.V. , резидентска програма schloss broellin e.V. С финансовата подкрепа на Hauptstadtkulturfonds и Министерство на културата на Република България.

Билети за спектакъла на 27 февруари може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.
Билети за спектакъла на 28 февруари може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови