Софийската опера представя мюзикъла Клетниците

OFFNews 23 ноември 2019 в 05:01 2533 0

Снимка operasofia.bg

За първи път най-популярният мюзикъл в света "Клетниците" идва в България с премиери от 6-ти до 13-ти декември, продължаващи и през януари - от 9-ти до 12-ти.

Постановката на Камерън Макинтош е на сцена над 35 години, с над 120 млн. зрителска аудитория в 52 страни, изпят е на 22 езика. Пламен Карталов, режисьор на постановката, споделя, че "постановката на сцената на Софийската опера е нова революционна идея – наред с основния репертоар с великите шедьоври от световната оперна и балетна класика на композитори от различни епохи".

Убеден съм и вярвам, че постановката дава шанс на зрителя от всяка една възраст в залата като че ли сам и лично да участва в действието, и да се идентифицира с емоциите си в сходни с тези на героите и събитията от сцената. Любовта, омразата, състраданието, благородството, солидарността, отмъщението, протестите срещу властта, въобще революционното настроение на народните маси – все вечни теми, характерни за всяка епоха, добява режисьорът. 

В актьорския състав ще видим култови артисти като Орлин Павлов, Владимир Михайлов, Весела Делчева, Богомил Спиров, Атанас Сребрев, Вениамин Димитров и други. 

"Чувствам се страхотно, че съм част от "Клетниците". Изключителна продукция, която маестро Карталов е искал много отдавна да сбъдне в България. Имаше тежък кастинг преди 6 месеца. Подготовката беше сериозна. За първи път работя с оперен режисьор", казва Орлин Павлов пред Нова ТВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови