София става сцена на международния музикален фестивал “Пиано Екстраваганца”

За седма поредна година през октомври столицата ще е негов домакин

ОFFNews 28 август 2017 в 14:50 2764 0

Снимка pixabay

Софиянци и гости на столицата ще могат да се насладят на уникални рецитали, камерни концерти и песенни вечери по време на фестивала “Пиано Екстраваганца” през октомври.

Те ще се провеждат на ключови за столицата места, като Централният военен клуб, Националната опера, Аулата на Софийски университет.

Една от "звездите" инструменти на събитието е роял, който служи както за обучение на млади български пианисти, така и за концертите от програмата.

Фестивалът събира над 4000 гости и 25000-на аудитория. По време на “Пиано Екстраваганца” в страната ще пристигнат музиканти от над 10 държави, сред които Инголф Вундер от Австрия, Мелани Местре от Испания, Лана Тротовшек от Словения, Елоиза Кашо от Италия, Пьотр Вилежал от Полша, Вячеслaв Грязнов от Русия и др. От българска страна, освен основателя на фестивала маестро Людмил Ангелов, ще участват и Веселина Кацарова, Евгени Божанов, Милен Кукошаров, Веселин Еко Веселинов и др.

Фестивалът се организира от фондация “Пиано Екстраваганца”. Най-важната ѝ цел е възстановяване на световното музикално наследство посредством събиране на редки музикални партитури и тяхното изпълнение в концертите на фестивала. Той е едно от най-значимите музикални фестивални събития в България и Източна Европа. 

Повече информация за фестивала ще намерите на официалния сайт на събитието

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови