„Снежната кралица“ за малки и големи с премиера на сцената на Сатирата

Спектакълът по едноименната приказка на Х. К. Андерсен е в сценичен вариант на младия режисьор Анастасия Събева и влиза в репертоара на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ с премиера на 21-ви и 22-ри октомври

ОFFNews 16 октомври 2017 в 17:52 5018 0

Спектакълът „Снежната кралица“ от Евгений Шварц по приказката на Х. К. Андерсен е премиера номер 301 на Сатиричния театър. Тя ще се състои на 21 и 22 октомври (тази събота и неделя) в Камерна зала „Методи Андонов“.

Режисьор на представлението е Анастасия Събева, а в ролите на познатите герои ще влязат актьорите Анджелика Джамбазова, Явор Вълканов, Боян Арсов, Екатерина Георгиева, Йорданка Стефанова, Мартин Каров, Богдан Казанджиев, Рада Кайрякова, Мартин Христов, Константин Икономов. 

Сюжетът разказва историята на Герда и Кай - момиче и момче, които много се обичат, но биват разделени от Снежната кралица, която отвлича Кай.

Малката Герда преминава през изпитания и опасности в търсене на приятеля си. По пътя си среща и доброжелатели, и врагове, а приключенията и помагат да порасне преждевременно. И всичко това заради стъклената прашинка в окото на Кай, която трябва да излезе, иначе той никога няма да се изплъзне от властта на Снежната кралица.

Ролята на Герда е поверена на Анджелика Джамбазова, а Явор Вълканов е малкия Кай. Двамата са студенти в класа на проф. Стефан Данаилов. Екатерина Георгиева е в ролята на Снежната кралица. В тази постановка младата актриса влиза и в още два, коренно различни образа – този на Враната и на Разбойника. Боян Арсов е Разказвача на приказката за Снежната кралица.

Постановката „Снежната кралица“ е с премиера на 21.10 от 11:30 ч. и 22.10 от 19:30 ч. на сцената на Камерна зала "Методи Андонов", Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Следващи дати са през ноември на 4-ти, 12-ти и 25-ти от 11:30 ч., а билети могат да се закупят на касата на театъра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови