Smallman с участие на Wrong Fest 2017

OFFNews Последна промяна на 02 май 2017 в 13:50 3379 0

Българската формация Smallman са третата официално обявена група за петото издание на Wrong Fest, което ще се проведе на 1-ви юли в клуб „Маймунарника“ в София.

По-рано вече бяха обявени, че хедлайнери ще са британските рокери Orange Goblin, както и шведската хеви рок бригада – Deville, които ще стартират музикалнтата програма.

Smallman са повече от група – те са истинско явление на музикалната сцена в България. Заедно вече от 15 години, те проправиха собствен път в тежкия рок със собствения си почерк. Тежки и бавни китарни картини, тътнещ ритъм, дълбоки бас линии, ефирни вокали и извисяваща се песен на гайда и кавал.

След 3 албума (“Smallman” – 2006; “Labyrinth of Present” – 2010; “Envision” – 2014), Smallman направиха следващата крачка и излязоха от рамките на познатото, като разшириха състава си с диджея Иван Шопов (Cooh, Balkansky), който добави хипнотични ембиънт и трип-хоп картини или динамичен дръмендбейс към атмосферичния алтернативен рок на групата.

Резултатът е излязлият миналата година ЕР “Inner Oceans”, записан в Лондон, концерти в Лондон, Берлин, Букурещ и участия на фестивали в Румъния и Холандия, както и серия напълно разпродадени концерти в България.

Днес Smallman, освен четирите диска и една плоча, вече имат в каталога си и първия си видеоклип (към песента ”Fenix”), както и собствена крафт бира. 

Wrong Fest 2017 ще се проведе на 1-ви юли в клуб „Маймунарника“ в София. Предстои обявяване на още 1 група.

Early Birds билети все още могат да бъдат намерени само за 25 лв. в мрежата на ticketlogic, www.bilet.bg/каси/ или в The Wrong Bar в София.

След изчерпването им ще са по 30лв. Децата до 10г. включително ще могат да влизат без билет, но като задължително условие е да бъдат с придружител и попълнена предварително декларация от родителите / настойниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови