Силви Вартан казва 'сбогом' на сцената с два концерта у нас

Концертите са в София и Варна, билетите са с 10% отстъпка до края на годината

OFFNews 13 декември 2017 в 12:23 102219 1

Най-успешната световна звезда от български произход, легендарната Силви Вартан, идва в България за прощалното си турне.

Певицата, която просълзи целия свят с изпълнението си на "Я кажи ми, облаче ле бяло", ще се сбогува с публиката с 2 концерта.

Първият е във Варна на 19 април 2018 г. в Двореца на културата и спорта, вторият е на 21 април 2018 г. в София в зала 1 на НДК. И двата концерта са с начален час 20 ч.

Билетите са в продажба от утре в мрежата на Eventim, бензиностанциите OMV, Билетния център на НДК, The Mall и на касата на ДКС Варна.

Цените са 50, 70 и 90 лева, но има намаление от 10%, ако се закупят до края на годината.

Турнето на родената в българското село Искрец звезда на френската музика е под надслов Silvi Forever. Певицата пристига с екип от 12 музиканти, а концертът ще продължи над 2 часа.

Силви Вартан израства в България, но следвоенната обстановка и лишенията принуждават семейството ѝ да замине за Франция, когато тя е едва на 7 години. На 17 вече записва първата си песен в Париж, като в рамките само на две години става една от първите рок певици и се превръща в абсолютен идол.

Любовта ѝ с легендарния Джони Холидей е паметна и макар че бракът им приключва след 15 години, двамата задълго ще останат „златната двойка“ на Франция. Концертът им през 70-те, когато събират за първи път над 200 000 души публика, е своеобразно историческо музикално събитие, а издадените над 1300 песни и продадените над 40 милиона албума са безспорно доказателство за любовта и признанието на феновете.

Стремителният успех на Силви Вартан я събира на една сцена с Жилбер Беко и Бийтълс, а самият Шарл Азнавур пише за нея песента „La plus belle pour aller danser“.

Родната страна остава в сърцето на Силви завинаги и така от българската, унгарската, арменската и италианската жилка, тя твърди, че най-силно усеща влиянието на Балканите в своята емоционалност. Незабравимо за нея и за феновете ѝ ще остане първото ѝ завръщане у нас през 1990 г., когато изпява „Я кажи ми, облаче ле бяло“ – тази песен научава от баща си и не забравя никога. Неслучайно, още след първото си идване у нас, основава заедно с брат си асоциацията „Силви Вартан за България“, която помага на деца в неравностойно положение и работи по съвместна инициатива с БЧК. Така желаната и очаквана дъщеря тя открива също в България, като осиновява малката Дарина в края на 90-те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12779

1

Немец

13.12 2017 в 13:06

.....не е необходимо да си богат ,за да си добър човек,въпреки че,помага......