Ще се възстановяват парите за Gorgoroth и Vader

Хрристина Костова 19 април 2012 в 14:37 2287 0

Gorgoroth

Повече от четири месеца след пропадналия концерт на Gorgoroth и Vader в размките на фестивала"Most of Evil Winter Fest 2011", най-накрая започва връщането на парите за закупените билети.

Поради все още неуточнените отношения на промоутъра с агенция Ticketstream, това важи само за собствениците на билети, закупени от мрежата на Eventim. Парите ще бъдат възстановявани в главния офис на Eventim, който се намира в гр. София, ул. "Доспат" 43, ет. 1.

Връщането на парите ще започне на 10-ти май и ще продължи до 10-ти юни, като организаторите от "Most of Evil Music" молят притежателите на билети, закупени от мрежата на Ticketstream за търпение, докато се намери начин да бъдат компенсирани и те. Концертът на Gorgoroth, Vader и Valkyrja трябваше да се състои на 2-ри декември в зала "Юбилейна", като групите дори пристигнаха в България, но отказаха да се качат на сцената и само раздадоха автографи на феновете пред залата преди да си тръгнат.

Първоначално цитираната причина беше технически проблем, но по-късно от мениджмънта на Gorgoroth "Massive Music" обявиха, че концертът е пропаднал заради "фундаментални грешки от страна на българския промоутър", които после се оказаха неизплатени хонорари и това, че бандите на са посрещнати и съпроводени от промоутър до залата, липсата на такъв на място, както и липсата на кетъринг. От "Massive Music" разкриха също, че това не е прецедент в отношенията им с "Most of Evil Music", като за септемврийския концерт на Samael, Melechesh и Keep of Kalessin към датата на изявлението 3-ти декември още не е платено.

Планираният за 3-ти декември концерт на траш легендите Sodom в рамките на "Most of Evil Winter Fest 2011" все пак се проведе, като после стана ясно, че групата също не е получила хонорара си, но все пак са решили въпреки това да свирят за българските си фенове. В официалното си изявление за медиите "Most of Evil Music" хвърлиха вината върху агенция Ticketstream като обясниха неизплащането на хонорари със забавен превод на приходите им за предишни концерти (в това число Ванеса Май) от агенцията.        

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови