Съвременният попарт на Филип Колбер пред българска публика с подкрепата на VIVACOM

Десетки почитатели на изкуството присъстваха на премиерата на Lobster Land

Последна промяна на 18 февруари 2020 в 12:47 761 0

При огромен интерес премина откриването на първата изложба у нас на нашумелия британски попарт творец Филип Колбер, която се осъществява с подкрепата VIVACOM. Десетки любители на съвременното изкуство се събраха в галерия „Структура“, за да видят с очите си платната и инсталациите на Колбер и да се срещнат на живо с артиста.

„VIVACOM установи дългогодишна традиция да популяризира стойностното съвременно изкуство. Стремим се да правим световното изкуство достъпно за българската публика. За нас е удоволствие, че имаме възможност да допринесем за осъществяването на експозицията на Филип Колбер, чието творчество е силно въздействащо, повдига актуални теми като ги коментира чрез присъщите си изразни средства по ярък и завладяващ начин“, каза Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“.

Наричан „кръщелникът на Анди Уорхол“ и „коронованият принц на попарта“, Филип Колбер е избрал за свое алтер его анимационния омар. „Това е моята артистична идентичност“, потвърди творецът. Образът на омара присъства във всичките му произведения, а огромният лобстер на скейтборд прикова вниманието на публиката по време на премиерата на изложбата. Изключителен интерес предизвика и прожекцията на виртуалния свят на омара, включена в експозицията.

Еклектичната и ярка живопис беше представена в огромни платна в духа на старите майстори, в които Колбер изобразява съвременните потребителски навици и зависимостта от социалните медии. Изключително богати на детайли и теми, произведения разкриват нови светове при всеки следващ досег на зрителя с тях.

Нео сюрреалист, провокатор на въображението, попарт философ - Филип Колбер работи в областта на живописта, скулптурата, модата и дизайна.

Експозицията Lobster Land е в галерия „Структура“ до 28.03.2020г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !