Само жени се борят за видео музикалните награди на MTV

OFFNews 12 септември 2023 в 14:01 1235 0

MTV Music Awards 2023

Снимка MTV Music Awards 2023

MTV Music Awards 2023

Видео музикалните награди на MTV се завръщат довечера, като за първи път в историята на шоуто в категорията за изпълнител на годината са номинирани само жени, предаде Асошиейтед прес.

За отличието ще се съревновават Тейлър Суифт, Бионсе, Доджа Кет, Ники Минаж, Карол Джи и Шакира.

Наградите ще бъдат раздадени в центъра Пруденшъл в Нюарк, Ню Джърси. Водеща на шоуто тази година ще бъде Ники Минаж. Миналата година рапърката водеше церемонията с Лил Уейн и Джак Харлоу.

На видео музикалните награди на MTV ще бъде отбелязана и 50-годишнината на хип-хопа със заключително изпълнение с участието на няколко поколения звезди: от Грандмастър Флаш енд дъ Фюриъс Файв до Ники Минаж.

Тейлър Суифт води с осем номинации за видео музикалните награди на MTV - седем за клипа към песента й "Anti-Hero" и една в категорията за изпълнител на годината, следвана от певицата Сиза с шест.

Суифт е носителка на 14 отличия, което я нарежда след Бионсе с 28 (две с "Дестинис чайлд"), Мадона с 20 и Лейди Гага с 19.

Доджа Кет, Ким Петрас, Майли Сайръс, Ники Минаж, Оливия Родриго и Сам Смит са с по пет номинации за видео музикалните награди на MTV, следвани от "Блекпинк", Диди и Шакира с по четири.

Тази година за отличията има рекордните 35-има номинирани. Сред тях са Петрас, както и рапърите Метро Бумин и Рема.

Сред изпълнителите, които ще се борят за видео музикални награди на MTV за първи път са също южнокорейските момичешки групи "Еспа" и "Фифти Фифти", нигерийският певец Бърна Бой, американският изпълнител и автор на песни от нигерийски произход Давидо, американската група "Еслабон Армадо", британската певица ПинкПантърес, американският певец и автор на песни Стивън Санчес.

Шакира ще получи наградата "Авангард" на името на Майкъл Джексън и се очаква да пее на шоуто. Сред предишните носители на почетното отличие са Бионсе, Ники Минаж, Мадона, Джанет Джексън, Дженифър Лопес, Риана, Миси Елиът.

Шон "Диди" Кумс ще бъде удостоен с приза "Глобална икона" и ще се появи на сцената на видео музикалните награди на MTV за първи път от 2005 г. Той ще стане третият носител на отличието след "Ред хот чили пепърс" през 2022 г. и "Фу файтърс" през 2021 г.

На наградното шоу със свои изпълнения ще се представят също Карди Би и Меган дъ Стелиън, Анита, Деми Ловато, "Фол аут бой", Песо Плума, Доджа Кет, Карол Джи, "Монескин", Келси Балерини, Оливия Родриго, "Стрей кидс", "Тумороу Екс Тугедър" и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика