Ретроспективната изложба BRA - Български Рейв Архив се открива на 22 септември

OFFNews 10 септември 2021 в 15:11 1558 0

Ретроспективната изложба "BRA | Български Рейв Архив" се открива на 22 септември от 19:00 ч. в Национален студентски дом и е отворена за посетители до 29 септември. Куратор е визуалният артист Владислав Илиев – Vladzen.

Краят на 90-те и началото на новия век бележат уникален момент от най-новата ни културна история. По примера на Берлин, Лондон и Ню Йорк у нас хиляди млади хора стават част от зараждането на електронната сцена, популярна и като рейв. Култура, която се отличава с иновативното си звучене, ярки визии и нов тип артисти – електронните продуценти, диджеите и виджеите.

В настоящия постковид период, когато с носталгия си спомняме възможностите да се събираме свободно и да изживяваме музиката неограничено, все по-голяма тежест има дигиталният отпечатък на културното преживяване. В този контекст проектът Bulgarian Rave Archive цели да вдъхне живот – като дигитализира, обработи и покаже по нов начин това съдържание.

Архивът в мултимедийната изложба включва 1350 минути архивни видеа, над 200 фотографии, над 100 оригинални плаката и флаери, части от радио предавания, интервюта с над 20 личности -продуценти, диджеи, организатори, фейс контроли, фенове.

Проектът ще бъде представен в две изложбени пространства в Национален Студентски Дом. Две видео инсталации чрез технологията видео мапинг ще запознаят посетителите с архивни видео материали, интервюта и фотографии. Изложбата ще включва още инсталация с AR ( Добавена Реалност ) филтър и книга-зин с илюстрации, фотографии и графични изображения.

Билети от epaygo.bg и в офис мрежата на EasyPay.
https://epaygo.bg/4161622396

Архивните материали, част от мултимедийната изложба, ще бъдат представени и в дигитални епизоди на сайта www.ravearchive.space, както и в каналите на BRA в YouTube, Instagram и Facebook от 1 октомври до края на годината.

За Владислав Илиев:

Владислав Илиев (Vladzen) е интердисциплинарен визуален артист с фокус върху възприятието за светлина и пространство, сценичен дизайн и видео. Завършва НАТФИЗ (2010), специалност Сценичен и екранен дизайн, а от 2016 г. е гост лектор по Видео мапинг, специалност Дигитални изкуства в НХА, София. През 2009 г. създава студио Phormatik с интерес към дигиталната култура в сферата на изкуството и създаването на преживявания чрез изкуство, технология и дизайн. През последните години работи в областта на интерактивния дизайн, 3Д мапинг и нови медии и развива интегрирането им в театъра и перформативните изкуства.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II