"РазЛИСТи София!" - четене за малките

OFFNews Последна промяна на 20 април 2018 в 16:51 1529 0

Първа по рода си артистична акция „РазЛИСТи София!” с деца, четене и изложби започва тази събота в столицата.

От 11 часа в читалище „Бъднина” в ж.к. „Младост”- 2 (до входа на метростанция „Ал. Т. Балан”) актьорът Стефан Милков ще пресъздаде заедно с хлапета от квартала историята „Как Колето Панкин летя за Бразилия, а Петята Ершов хич не вярваше” на руския писател и поет Даниил Хармс.

Следващата седмица пък сюжетът ще се върти около един котарак и построяването на най-големия мост над река Лоара, описани от гения Джеймс Джойс в „Котаракът и дяволът”.

Заниманията с децата ще протичат разнообразно – в някои от тях акценти ще са театралната игра и четенето, а в други – рисуването, изложби и запознанството с творчеството на майстори на българската илюстрация. В една от съботите художничката Капка Кънева ще покаже нагледно как с ножица и хартия е направила илюстрациите към книгата „Съвет към малките момичета” от Марк Твен.

Освен в читалище „Бъднина” (21 и 28 април; 12 май и 2 юни) срещи на децата с творчеството на велики писатели са предвидени и в Културен дом „Красно село” (5 май) и парк „Хиподрума” (16 юни).

Всички събития са безплатни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !