Рашидов ще покаже Ларгото на Клаудия Кардинале

ОFFNews 07 октомври 2015 в 16:38 1934 0

Този четвъртък, 8 октомври, Вежди Рашидов ще покаже на италианската кинолегенда Клаудия Кардинале разкритите археологически находки при Ларгото.

Министърът ще се изяви в ролята на любезен гид и ще запознае голямата актриса с напредъка на консервационно-реставрационните дейности на Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика", съобщиха от пресцентъра на МК.

Световноизвестната актриса пристигна на посещение у нас за премиерата на новия български филм, в който играе главна роля – това е дебютната лента на режисьора Борис Десподов “Имало едно време един уестърн” (Twice Upon a Time in the West).

Филмът “Имало едно време един уестърн” е заснет с финансовата подкрепа и на Изпълнителна агенция „Национален филмов център“ към Министерството на културата.

През месец март 2011 г. министърът на културата Вежди Рашидов на официална церемония връчи престижната награда „Златен век” на италианската кинозвезда Клаудия Кардинале, която тогава бе специален гост на 15-тото издание на „София филм фест”, а в програмата на феста имаше и гала прожекция на реставрираното копие на филма на Лукино Висконти с нейно участие – „Гепардът”.

На 8 октомври знаменитата актриса ще бъде удостоена със званието почетен доктор на НАТФИЗ и ще проведе майсторски клас за студенти от Академията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови