Пускат билети по един лев за концерта на Пинкас Цукерман

OFFNews 03 юли 2022 в 23:58 1381 0

Пинкас Цукерман

Снимка Cantus Firmus

Осем години след последната си изява у нас Пинкас Цукерман ще гостува отново в България

Осем години след последната си изява у нас Пинкас Цукерман ще гостува отново в България за 20-ия юбилей на оркестъра на "Класик ФМ". На 28 октомври той ще изнесе концерт в зала "България“ с моцартова програма от любими шедьоври на виенския майстор - увертюра към операта „Сватбата на Фигаро“, Концерт за цигулка №5 и Симфония №40, съобщават от "Кантус фирмус".

От днес, 1 юли, в рамките на двадесет дни - до 20 юли, почитателите на класическата музика имат възможност да се възползват от специално предложение. Един билет от различните ценови категории в залата ще бъде пуснат на символична стойност от един лев.

Световноизвестният цигулар и диригент е сред най-търсените и многостранни изпълнители на световния концертен подиум в наше време, разказват от "Кантус фирмус". Неговата музикална кариера обхваща над пет десетилетия. Виртуоз, който предизвиква възхищението на публиката и критиката с безупречно музикално майсторство, изразителен лиризъм и уникална красота на тона. Обширната му дискография от над 100 албума е оценена с многобройни награди, сред които две отличия "Грами“ и 21 номинации

22-ият "Европейски музикален фестивал" продължава от 19 април до 8 ноември 2022 г. с участието на над 500 артисти от седем страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови