Проф. Димо Димов е солист на концерта за рождения ден на Моцарт

OFFNews 19 януари 2023 в 13:43 1675 0

Честит рожден ден, Моцарт

Снимка Кварто квартет

Честит рожден ден, Моцарт

Всяка година музикантите от "Кварто" квартет честват рождената дата на Моцарт. Тази година специален гост на концерта им ще е проф. Димо Димов - солист в събитието "Честит рожден ден, Моцарт!", което ще се проведе на 27 януари в зала "България". 

Следващият петък по повод рождения ден на големия композитор ще гостува белгийският флейтист Бертен Д’Оландер с арфистката на Националната ни опера Деница Димитрова, солист ще е и цигуларят Иван Пенчев - лидер на "Кварто". 

Проф. Бертен Д‘Оландер преподава класическа флейта в университета по изкуства "Лука" в град Льовен, Белгия. Трета година провежда майсторски класове в Бургас. Участват флейтисти на възраст от 8 до над 30 години, които пристигат от различни градове в България. Има ученици от Румъния и Словакия. 

Маестрото има богат опит на престижни позиции в редица класически оркестри в Белгия, Нидерландия и Германия. Участвал е като солираща флейта в концертни турнета, в Европа, Япония, Китай, САЩ. Провокиран от идеите за иновативен подход, той е част от "Ансамбъл нова музика" (Ensemble Musiques Nouvelles), Белгия, - най-стария оркестър за съвременна класическа музика в Европа. Издал е 10 собствени албума. Записва с Белгийското радио свои собствени композиции, а няколко композитори дори създават произведения специално за него. Освен в Белгия, преподава 15 години в Музикалния университет в Кьолн, Германия. Сега предимно пътува по света, за да изнася концерти и провежда обучения на ученици и студенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!