Приказка за водата - детски мюзикъл напук на COVID 19

Нашият колега Венци Мицов написа детски мюзикъл, чиято премиера е на 26 октомври

OFFNews 23 октомври 2020 в 11:57 3923 0

"Имало едно време едно царство.

Живеели си честито хората в царството! Ала не щеш ли, един ден царят се споминал и на власт дошъл престолонаследникът – младият цар.

И когато седнал на трона и получил короната, нещо се случило с него. И от симпатичен младеж той се превърнал в самовлюбен тиранин..."

С тези думи започва детският мюзикъл "Приказка за водата" на нашия колега Венци Мицов, чиято премиера ще се състои на 26.10.2020 година в Дом на културата "Средец" от 11 часа сутринта.

Детският мюзикъл разказва приказката на безразсъдния цар, който, в стремежа си да направи най-красивия замък и най-прекрасното езеро, оставил цялото си царство без вода.

Да ви е познат този сюжет? Ето какво казва авторът за него:

"Действително, сюжетът малко повтори някои тъжни истории, които се случиха напоследък - да речем онази с Перник, но истината е, че сюжетната линия на либретото е мислена далеч преди това да стане. Което подсказва, че понякога приказките се сбъдват. Нашата има щастлив край. И целта ни е да научим малките зрители да пазят водата и природата. И да се посмеят, да попеят - всичко това съобразено с изискванията на Националния оперативен щаб, разбира се."

Либретото на мюзикъла "Приказка за водата" е дело на Венци Мицов и Момчил Георгиев. Музиката е на Венци Мицов, а освен певците има и оркестър от 20 души, които ще свирят на класически инструменти - цигулка, виола, виолончело, флейта, кларинет, тромпет, валдхорна...

Зад мюзикъла застава компанията "Д Мюзик" ЕООД, а финансовата подкрепа е на Министерство на културата.

Как царят ще остави царството си без вода?

Как горската магьосница ще прокълне царството?

Как различни магове ще се опитат чрез заклинания да върнат водата?

Как царят ще разбере, че не е бил прав?

Всичко това ще можете да разберете на 26.10.2020 година от 11 часа, ако дойдете в Дом на културата "Средец" (улица Кракра 2 а) в София.

И да не забравим - входът е свободен. Взети са всички противоепидемични мерки.

На диригентския пулт ще бъде маестро Христо Павлов.

Повече за събитието - тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!