Препоръчваме ви: Шоуто с новия материал на Тhe Comedy Club Sofia

ОFFNews 18 април 2018 в 00:53 2192 0

Гледайте 12 от най-добрите стендъп комедианти в България с техните нови шеги за месец април в Тhe Comedy Club.

Един човек, с един микрофон, разказва едни смешки в един бар. Това е стендъп комедия, а комедиантите на клуба са най-добрите в бранша.

Стартът на представлението е точно в 21.00 часа. 

Вижте и останалите ни предложения за интересни културни събития за днешния ден:

Театър

"Вишнева градина" от 19:00 часа в Народен театър "Иван Вазов" - постановка на Крикор Азарян, спечелила най-престижните театрални награди у нас. 

Кино

"Кокошка - живот и творчество" от 18:15 в кино "Люмиер"

Художник и писател, моралист, учител и всеотдаен гражданин, белязан от две световни войни, преследване и изгнание, неуморим странник с вечно будни сетива, дълбоко привлекателен човек, свидетел на своя век и фигура от нашето време, човек, когото искам зрителя да открие. Този филм, гледащ към бъдещето, е послание на надежда, посветено на младите.

При някои творци не е нужно да се познава животът им, за да се разбере тяхна творба. При Кокошка едното неизбежно е отражение на другото и коя да е творба не би била завършена, ако не се осветли животът, който я е създал. Би липсвало нещо. Филмът ни позволява да синтезираме — това е неговата сила и всъщност основното му достойнство. Благодарение на образите и звуците в продължение на 90 минути всички ретроспекции, отклонения, различните стилове, промените в посоката, инцидентите по пътя и влиянието на историята, смесени със страдание и съкровена радост, в крайна сметка създават една картина. Това е субективният ми поглед към трогателното и незавършено пътуване на един човек за пример. Нещо повече, във филма е вплетена фикция, която му придава емоционално измерение. Няма лустро, нито следа от знания или познавачество, нито външна намеса, която би прекъснала нишката и променила настроението. През целия филм ще бъдете потопени в света на Кокошка. Въпреки че е класифициран от специалистите по история на изкуството като най-чистия и най-влиятелния от експресионистите, разнородното му и богато творчество не може да се побере само в това течение. Силата и уникалността, трагедията в картините на Кокошка са резултат и от дългия му живот. „Хиляда и един живота по самотен път“ може да обобщи творческата кариера на Оскар Кокошка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови