Препоръчваме ви: Френско-швейцарско кино и 'Песента на скорпионите'

ОFFNews 12 септември 2018 в 00:06 2362 1

Днес от 20.30 часа в Дом на киното може да гледате френско-швейцарския филм "Песента на скорпионите" на режисьора Ануп Сингх.

За филма:

Според древна легенда ужилването от скорпион от дълбоката пустиня на Джайсалмер, Раджастан, убива човек до 24 часа. Отровата на скорпиона вкарва трескава мелодия в тялото на жертвата. Единственото спасение е да се открие изкусен певец, който може да разчете мелодията в пулса на ужиления и да изпее песен, която да подейства като противоотрова.

Песента на скорпионите е история за страстна любов, отмъщение и спасителната сила на песента. Нуран, безгрижна и независима жена, усвоява древното изкуство за изцеление от своята баба, която е уважавана „скорпионска“ певица. Когато Аадам, търговец на камили в пустинята на Раджастан, чува Нуран да пее, той веднага се влюбва. Но още преди да успеят да се опознаят по-добре, тя е съкрушена от едно предателство. То я тласка към опасно пътуване, с което да отмъсти и да открие своята песен.

За рижисьора:

Ануп Сингх е роден в Танзания. Завършва Филмовия и телевизионен институт в Пюн, Индия. Той е британски гражданин и живее в Швейцария от повече от 16 години. Дебютният филм на Ануп – "Името на реката" (2001), е поканен на над 30 фестивала и е обявен за най-добър дебют в Индия. Вторият му филм "QISSA: Приказка за един самотен призрак" е със световна премиера в Торонто. Получава изключително добри отзиви, както и над 15 награди. "Песента на скорпионите" е третият филм на Ануп Сингх.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12515

1

dr.justice

12.09 2018 в 10:37

Хубаво е дори хората от Пловдив да се съобразяват с правописа "за рИжисьора". Кликни ;)